Pizza alla Salvia friss zsályával és ricottával

Pizza alla Salvia (zsályás pizza)

A Pizza alla Salvia egy hagyományos olasz fogás, amely a zsálya intenzív, fűszeres aromáját ötvözi a krémes ricottával és a parmezán sós ízével. A zsályát az olasz konyhában gyakran használják húsételekhez és tésztákhoz, de pizzán is kiválóan érvényesül. Ez a pizza egy könnyed, mégis különleges fogás, amely tökéletes választás egy elegáns vacsorához vagy egy nyári estére. Aki szereti az olasz ízeket és a friss fűszernövényeket, annak ez a pizza igazi ínyenc élményt nyújt.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 15 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
10 levél Friss zsályalevél
100 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
100 g Ricotta sajt
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja az élesztőt, a túl meleg pedig elpusztítja.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolhatja annak működését.

    3

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához. Ha nagyon ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet. A kelesztéshez ideális hely a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) vagy egy meleg radiátor közelében.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a pizza megfelelő állagának eléréséhez. Ha van pizzaköved, azt is tedd be a sütőbe melegedni.

    5

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. A pizza formáját kézzel is igazíthatod.

    6

    Kend meg a tésztát olívaolajjal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és frissen őrölt fekete borsot.

    Az olívaolaj segít, hogy a tészta ne ázzon el a feltéttől.

    7

    Morzsold rá a ricottát, majd szórd meg a reszelt parmezánnal és a mozzarella sajttal.

    A sajtok mennyiségét ízlés szerint variálhatod. A mozzarella legyen alacsony nedvességtartalmú, hogy ne áztassa el a pizzát.

    8

    Helyezd el a friss zsályaleveleket egyenletesen a pizza tetején.

    A zsályaleveleket ne tedd túl sűrűn, mert a sütés során megéghetnek.

    9

    Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg.

    10

    Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor.