Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és helyezd a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A magas hőfok biztosítja, hogy a tészta ropogósra süljön.
Keverd össze a tejfölt egy csipet sóval és borssal, majd kend el a pizzatészta tetején egyenletesen.
Használhatsz zsírszegény tejfölt is, de a magasabb zsírtartalmú finomabb lesz.
Morzsold el a kéksajtot, és oszd el a tejfölös alap tetején.
A kéksajt intenzív ízű, ezért ne tedd túl sokat.
Tisztítsd meg az endíviát, majd vágd hosszanti szeletekre, és helyezd a sajt tetejére.
Az endíviát alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt felhasználnád.
Locsold meg a pizzát egy kevés olívaolajjal és mézzel, majd szórd meg durvára vágott dióval.
A méz édessége jól ellensúlyozza a kéksajt erőteljes ízét. A dió pedig ropogós textúrát ad a pizzának.
Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a kéksajt megolvad, és a tészta aranybarnára sül.
Figyeld a pizzát, nehogy a kéksajt megégjen.
A sütőből kivéve hagyd kissé hűlni, majd szeleteld fel és azonnal tálald.
A langyos pizza könnyebben szeletelhető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.