Pizza Bianca con Gorgonzola krémes gorgonzolával és rozmaringgal

Pizza Bianca con Gorgonzola

A Pizza Bianca con Gorgonzola egy klasszikus olasz fogás, amely a hagyományos paradicsomos pizzák alternatívája. A \'bianca\' (fehér) pizza különlegessége, hogy szósz helyett tejszínes alapot kap, amely kiemeli a gorgonzola karakteres, enyhén csípős ízét. Ezt a pizzát gyakran kínálják Észak-Olaszországban, ahol a gorgonzola sajt is őshonos. Képzeld el, ahogy a sütőből kivett pizza illata betölti a konyhát, a sajtok tökéletes harmóniában olvadnak a tésztán, és a rozmaring frissessége megkoronázza az élményt. Ez a pizza tökéletes választás egy igazi ínyenc élményhez!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Finomliszt
325 ml Víz
10 g
3 g Száraz élesztő
20 ml Extra szűz olívaolaj
150 g Mozzarella sajt
100 g Gorgonzola sajt
100 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss rozmaring
2 g Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Adj hozzá langyos vizet és az extra szűz olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas és homogén nem lesz.

    A víz hőmérséklete legyen langyos, de ne forró, mert az megöli az élesztőt. Az olívaolaj segít a tésztának rugalmasabbá válni.

    2

    Gyúrd a tésztát 10 percig, majd takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A hosszú gyúrás segít a glutén kifejlődésében, ami a tészta rugalmasságát biztosítja. A meleg hely elősegíti az élesztő működését, így a tészta gyorsabban megkel.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és ha van pizzaköved, helyezd be melegedni. Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen kör alakúra.

    A magas hőmérséklet és a pizzakő segít abban, hogy a pizza tésztája ropogós legyen. A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    4

    A fokhagymát aprítsd finomra, és keverd össze a tejszínnel. Ezzel a keverékkel kend meg a pizza tésztáját egyenletesen.

    A tejszín helyett használhatsz tejfölt is, ha sűrűbb krémet szeretnél. A fokhagymát ne hagyd ki, mert nagyon jó ízt ad a pizzának.

    5

    Tépd vagy szeleteld a mozzarellát, majd oszlasd el a pizzán. Morzsold rá a gorgonzola sajtot is.

    A gorgonzola intenzív ízű sajt, ezért ne tegyél belőle túl sokat, nehogy elnyomja a többi ízt. A mozzarella legyen jó minőségű, hogy szépen megolvadjon.

    6

    Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal és frissen őrölt fekete borssal, majd helyezz rá néhány friss rozmaringágat.

    A rozmaringágakat sütés után is ráteheted, ha nem szeretnéd, hogy megégjenek a sütőben.

    7

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7-10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek, és a sajt gyönyörűen megolvad.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg.

    8

    Amikor a pizza elkészült, csepegtess rá extra szűz olívaolajat. Azonnal tálald!

    A friss olívaolaj még intenzívebbé teszi a pizza ízét.