Pizza Bismark tojással és sonkával

Pizza Bismark – Emilia-Romagnából, tojással

A Pizza Bismark az Emilia-Romagna régió egyik különlegessége, amelyet a klasszikus reggeli alapanyagok inspiráltak. A sonka és a tojás kombinációja egyedi ízt ad a pizzának, amely egyszerre különleges és otthonos. Ez a pizza tökéletes választás reggelihez, brunch-hoz vagy egy könnyű vacsorához, és egyben betekintést nyújt az olasz konyha kreativitásába.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Sonka
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó
5 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütőt érdemes előmelegíteni, mielőtt a tészta elkészül, így a pizza azonnal a forró sütőbe kerülhet.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát, ügyelve arra, hogy a szélek kissé vastagabbak maradjanak. Helyezd a tésztát a tepsibe.

    A tészta nyújtásához használj lisztet, hogy ne ragadjon le. A vastagabb szélek segítenek megtartani a feltéteket.

    3

    Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg szárított oregánóval.

    A paradicsomszósz lehet házi készítésű, vagy jó minőségű bolti. Az oregánó íze jobban kijön, ha a szószra szórás előtt kicsit elmorzsolod a kezedben.

    4

    Helyezd el a mozzarella szeleteket a paradicsomszósz tetején, és oszd el rajta a sonkaszeleteket.

    A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is. A sonka lehet főtt vagy pármai, ízlés szerint.

    5

    Óvatosan üsd rá a tojásokat a pizza közepére, ügyelve arra, hogy a sárgája egyben maradjon.

    A tojásokat érdemes a sütés vége felé hozzáadni, hogy a sárgája folyékony maradjon. Ha túl korán kerülnek rá, akkor túlsülhetnek.

    6

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül, a sajt megolvad, és a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája még folyékony marad.

    A sütési idő függ a sütőtől és a tészta vastagságától. Figyeld a pizzát, hogy ne égjen meg. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A friss bazsalikom és az olívaolaj kiemelik a pizza ízeit. Használj jó minőségű, extra szűz olívaolajat.