Pizza con Olive Verdi zöld olívabogyóval és mozzarellával

Pizza con Olive Verdi

A Pizza con Olive Verdi egy klasszikus olasz fogás, amely a mediterrán ízek legjavát hozza el. A zöld olívabogyók frissessége és enyhén sós íze tökéletes harmóniát alkot a mozzarella és a paradicsomszósz édes-savanykás ízvilágával. Ez a pizza gyakran előfordul a dél-olaszországi pizzériák kínálatában, ahol a legjobb minőségű olívabogyókat használják. Képzeld el, ahogy a sütőből kivett pizza illata betölti a konyhát, a ropogós tészta és az olvadó mozzarella egy tökéletes falatban egyesül. Ez a pizza egy könnyed, mégis karakteres étel, amely a mediterrán konyha szerelmeseinek kihagyhatatlan választása!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Finomliszt
325 ml Víz
10 g
3 g Száraz élesztő
20 ml Extra szűz olívaolaj
250 ml Paradicsomszósz
100 g Zöld olívabogyó
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
5 g Oregánó
10 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Adj hozzá langyos vizet és az extra szűz olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl meleg, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően. A langyos, kb. 30-35°C az ideális.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg rugalmas és sima lesz. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A hosszú gyúrás segít a glutén kialakulásában, ami rugalmassá teszi a tésztát. Ha van kenyérsütő géped, azzal is elvégezheted a gyúrást.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és ha van pizzaköved, helyezd be melegedni. Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen kör alakúra.

    A pizzakő segít abban, hogy a pizza alja ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj sütőlemezt, de azt is melegítsd elő a sütőben.

    4

    Kend meg a pizza tésztáját paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és apróra vágott fokhagymával.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, amit fűszerezel oregánóval, fokhagymával és egy kevés olívaolajjal.

    5

    A zöld olívabogyókat vágd félbe, és egyenletesen oszlasd el a pizzán.

    Használj magozott olívabogyót a könnyebb szeletelés érdekében.

    6

    Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal, majd tépd vagy szeleteld a mozzarellát, és helyezd rá.

    A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például scamorzát vagy provolonét.

    7

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7-10 percig, amíg a szélek aranybarnák lesznek, és a mozzarella szépen megolvad.

    Ha pizzakövet használsz, a pizzát egy pizzalapáttal helyezd rá a forró kőre. Ha sütőlemezt használsz, a pizza a sütőpapírral együtt kerüljön a lemezre.

    8

    Amikor a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikommal, és csepegtess rá extra szűz olívaolajat. Azonnal tálald!

    A friss bazsalikom helyett használhatsz szárítottat is, de a friss sokkal aromásabb.