Pizza Costarricense tálalva

Pizza Costarricense

A Pizza Costarricense a Costa Rica-i gasztronómia különleges ízeit hozza el, ahol a sült banán és a helyi fűszerek találkoznak a klasszikus pizza elemeivel. Ez a kombináció különösen népszerű a trópusi országban, ahol a banán az ételek fontos része. A friss koriander és az egzotikus fűszerek még jobban kiemelik ennek az ételnek a különleges ízvilágát. Tökéletes választás, ha valami egyedit és ízleteset szeretnél készíteni, ami egyszerre egzotikus és otthonos.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
150 ml Paradicsomszósz
10 g Friss koriander
200 g Mozzarella sajt
100 g Sült banán
5 g Helyi fűszerek (például kömény, oregano)
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A tészta akkor jó, ha a duplájára kel. Ha nincs időd, használhatsz készen kapható pizzatésztát is.

    2

    Amíg a tészta kel, süsd meg a banánt kevés olajon, amíg aranybarna lesz. Aprítsd fel a koriandert.

    A banánt ne süsd túl, mert könnyen szétesik. A koriandert csak közvetlenül sütés után szórd rá, hogy megőrizze a frissességét.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A pizzakő használata segít a tésztának ropogósabbá válni.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd rá a helyi fűszereket, majd a mozzarella sajtot.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. A paradicsomszószt ne vidd a tészta széléig, hagyd szabadon a peremet.

    5

    Helyezd a sült banánt a sajtra, és süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a széle nagyon gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    Sütés után szórd meg friss korianderrel és locsold meg olívaolajjal a tetejét.

    A friss koriander és az olívaolaj kiemeli a pizza ízeit. Használj jó minőségű olívaolajat.