Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.
A tészta akkor jó, ha a duplájára kel. Ha nincs időd, használhatsz készen kapható pizzatésztát is.
Amíg a tészta kel, süsd meg a banánt kevés olajon, amíg aranybarna lesz. Aprítsd fel a koriandert.
A banánt ne süsd túl, mert könnyen szétesik. A koriandert csak közvetlenül sütés után szórd rá, hogy megőrizze a frissességét.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.
A pizzakő használata segít a tésztának ropogósabbá válni.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd rá a helyi fűszereket, majd a mozzarella sajtot.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. A paradicsomszószt ne vidd a tészta széléig, hagyd szabadon a peremet.
Helyezd a sült banánt a sajtra, és süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a széle nagyon gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Sütés után szórd meg friss korianderrel és locsold meg olívaolajjal a tetejét.
A friss koriander és az olívaolaj kiemeli a pizza ízeit. Használj jó minőségű olívaolajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.