Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Készítsd elő a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
A sütő alapos előmelegítése biztosítja a ropogós pizzatésztát.
Keverd össze a tejfölt egy csipet sóval és borssal, majd kend el a pizzatészta tetején.
A tejföl helyett használhatsz crème fraîche-t is a gazdagabb ízért.
Szeleteld vékony karikákra a piros hagymát, és terítsd el a tejfölös alap tetején.
A piros hagymát áztathatod jéghideg vízben pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.
Reszeld le a dán sajtot, és szórd meg vele a pizzát egyenletesen.
Használj olyan dán sajtot, ami jól olvad, például Havarti vagy Esrom.
Helyezd a füstölt lazacszeleteket a sajt tetejére, majd oszlasd el rajta a kapribogyókat.
A lazacot ne süsd túl, mert kiszáradhat. A kapribogyó sós íze jól kiegészíti a lazacot és a sajtot.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt megolvad, és a tészta ropogós lesz.
Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss kaporral, majd szeleteld fel és azonnal tálald.
A kapor friss íze tökéletesen illik a lazachoz. A pizzát azonnal tálald, hogy a tészta ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.