Dán stílusú pizza füstölt lazaccal

Pizza Danish Style – Füstölt lazac és dán sajt

A dán stílusú pizza füstölt lazaccal és dán sajttal a skandináv gasztronómia egyik különleges fogása. Ez a recept a friss tengeri ízek és az egyszerű, mégis harmonikus összetevők kombinációjával emelkedik ki. A kapribogyó savanykás zamata és a dán sajt gazdag íze tökéletes harmóniát alkot a ropogós pizzatésztával. Ideális választás különleges alkalmakra, vagy ha egy kis ínyencséget szeretnél csempészni a hétköznapokba. A lazac és a kapor egyedi párosa azonnal feleleveníti a dán konyha hagyományait, miközben a recept könnyen elkészíthető otthoni körülmények között.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
610 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 g Tejföl
150 g Füstölt lazac
100 g Dán sajt
30 g Kapribogyó
1 db Piros hagyma
10 ml Olívaolaj
15 g Friss kapor
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Készítsd elő a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

    A sütő alapos előmelegítése biztosítja a ropogós pizzatésztát.

    2

    Keverd össze a tejfölt egy csipet sóval és borssal, majd kend el a pizzatészta tetején.

    A tejföl helyett használhatsz crème fraîche-t is a gazdagabb ízért.

    3

    Szeleteld vékony karikákra a piros hagymát, és terítsd el a tejfölös alap tetején.

    A piros hagymát áztathatod jéghideg vízben pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    4

    Reszeld le a dán sajtot, és szórd meg vele a pizzát egyenletesen.

    Használj olyan dán sajtot, ami jól olvad, például Havarti vagy Esrom.

    5

    Helyezd a füstölt lazacszeleteket a sajt tetejére, majd oszlasd el rajta a kapribogyókat.

    A lazacot ne süsd túl, mert kiszáradhat. A kapribogyó sós íze jól kiegészíti a lazacot és a sajtot.

    6

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt megolvad, és a tészta ropogós lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss kaporral, majd szeleteld fel és azonnal tálald.

    A kapor friss íze tökéletesen illik a lazachoz. A pizzát azonnal tálald, hogy a tészta ropogós maradjon.