Falusi pizza friss zöldségekkel és mozzarellával

Pizza del Contadino (falusi stílusú, zöldségekkel)

A Pizza del Contadino, vagyis \'a paraszt pizza\', egy rusztikus, természetes ízvilágú olasz étel, amely a vidéki konyha egyszerűségét és frissességét idézi meg. A grillezett padlizsán, cukkini és kápia paprika tökéletes harmóniát alkot a ropogós tésztán, míg a mozzarella és a bazsalikom igazi olasz karaktert ad az ételnek. Ha szereted a könnyed, zöldséges pizzákat, amelyeket a hagyományos olasz vidék ihletett, ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
1 db Padlizsán
1 db Cukkini
1 db Kápia paprika
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A tésztát letakarva, meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen. Ha nincs időd, a sütőt alacsony hőfokon (kb. 50°C) melegítsd elő, majd kapcsold ki, és tedd be a tésztát kelni.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha nagyon rugalmas, pihentesd pár percig, mielőtt újra próbálkoznál. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    3

    Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    Ne használj túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát. A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például provolone-t vagy scamorzát.

    4

    A padlizsánt és a cukkinit vágd vékony szeletekre, majd egy kevés olívaolajon pirítsd elő.

    Az előpirítás azért fontos, hogy a zöldségek ne engedjenek túl sok vizet a pizzán sütés közben. A padlizsánt sózd be előre, majd öblítsd le, hogy eltávolítsd a keserű ízét.

    5

    A kápia paprikát vágd csíkokra, a hagymát szeletekre, majd oszlasd el a pizzán a többi zöldséggel együtt.

    A zöldségeket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson belőlük.

    6

    Szórd meg aprított fokhagymával, oregánóval és fekete borssal.

    A fokhagymát ne vidd túlzásba, mert nagyon intenzív íze van. Friss oregánó helyett használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell.

    7

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    A sütési idő a sütődtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt, buborékos.

    8

    A sütőből kivett pizzát friss bazsalikomlevelekkel díszítsd, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    A bazsalikomot csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására elveszíti az aromáját. A pizzát pizzavágóval vagy éles késsel szeleteld.