Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A tésztát letakarva, meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen. Ha nincs időd, a sütőt alacsony hőfokon (kb. 50°C) melegítsd elő, majd kapcsold ki, és tedd be a tésztát kelni.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha nagyon rugalmas, pihentesd pár percig, mielőtt újra próbálkoznál. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.
Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
Ne használj túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát. A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például provolone-t vagy scamorzát.
A padlizsánt és a cukkinit vágd vékony szeletekre, majd egy kevés olívaolajon pirítsd elő.
Az előpirítás azért fontos, hogy a zöldségek ne engedjenek túl sok vizet a pizzán sütés közben. A padlizsánt sózd be előre, majd öblítsd le, hogy eltávolítsd a keserű ízét.
A kápia paprikát vágd csíkokra, a hagymát szeletekre, majd oszlasd el a pizzán a többi zöldséggel együtt.
A zöldségeket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson belőlük.
Szórd meg aprított fokhagymával, oregánóval és fekete borssal.
A fokhagymát ne vidd túlzásba, mert nagyon intenzív íze van. Friss oregánó helyett használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütési idő a sütődtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt, buborékos.
A sütőből kivett pizzát friss bazsalikomlevelekkel díszítsd, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A bazsalikomot csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására elveszíti az aromáját. A pizzát pizzavágóval vagy éles késsel szeleteld.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.