Pizza Española chorizóval, piros paprikával és olajbogyóval

Pizza Española – Spanyol, chorizóval

A Pizza Española a spanyol konyha egyik legismertebb alapanyagát, a chorizo kolbászt ötvözi a mediterrán pizzák ízvilágával. A fűszeres chorizo, a piros paprika és a fekete olajbogyó tökéletes harmóniát alkot, miközben a ropogós tészta és az olvadt mozzarella sajt kiegészíti ezt a különleges ételt. Ez a recept egy egyszerű, mégis lenyűgöző vacsorát kínál, amely garantáltan elhozza Spanyolország ízeit az asztalodra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
100 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
100 g Chorizo kolbász (szeletelve)
50 g Piros paprika (szeletelve)
50 g Fekete olajbogyó
10 g Friss bazsalikomlevél
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a pizza gyorsan megsüljön és ne száradjon ki. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsibe. Kend meg a tésztát paradicsomszósszal egyenletesen, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát. A széleket hagyd szabadon, hogy szép ropogós legyen.

    3

    Szórd meg a paradicsomszószt reszelt mozzarellával, majd helyezd rá a chorizo szeleteket egyenletesen.

    A mozzarella minősége sokat számít, válassz jó minőségű, reszelt mozzarellát. A chorizót vékony szeletekre vágd, hogy könnyen átsüljön.

    4

    Adj hozzá piros paprikaszeleteket és fekete olajbogyókat a pizza tetejére.

    A piros paprika és a fekete olajbogyó nem csak finom, de szép is. Ha nem szereted az olajbogyót, elhagyhatod.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, majd süsd az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, mint a tészta megsülne, takard le a pizzát alufóliával.

    6

    Sütés után szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.

    A friss bazsalikom még finomabbá teszi a pizzát. Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy ne égesd meg a szád.