Ghanaian stĂ­lusĂș pizza fƱszeres csirkĂ©vel

Pizza Ghanaian Style – FƱszeres csirkĂ©vel Ă©s hagymĂĄval

A Ghanaian stĂ­lusĂș pizza egyedĂŒlĂĄllĂłan ötvözi az olasz pizza alapjait az afrikai fƱszerezĂ©ssel. A suya fƱszerkeverĂ©k GhĂĄna Ă©s NigĂ©ria utcai Ă©teleibƑl ismert, amely pikĂĄns Ă©s fĂŒstös Ă­zt kölcsönöz a csirkĂ©nek. Ezt a receptet a ghĂĄnai konyha inspirĂĄlta, amely az erƑs, intenzĂ­v fƱszerekkel Ă©s friss alapanyagokkal varĂĄzsol el minket. Ha valami Ășjat szeretnĂ©l kiprĂłbĂĄlni a pizzĂĄk vilĂĄgĂĄban, ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 400 g Csirkemell
⭕ 2 ek. PirĂ­thatĂł fƱszerkeverĂ©k (suya fƱszerkeverĂ©k)
⭕ 200 ml Paradicsomszósz
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 1 db Csilipaprika
⭕ 2 gerezd Fokhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pizzatĂ©sztĂĄhoz keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztƑt egy nagy tĂĄlban. Önts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂ­g rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete fontos! TĂșl forrĂł vĂ­z tönkreteszi az Ă©lesztƑt, a tĂșl hideg pedig nem aktivĂĄlja.

    2

    AmĂ­g a tĂ©szta kel, kĂ©szĂ­tsd el a fƱszeres csirkĂ©t. A csirkemellet vĂĄgd vĂ©kony csĂ­kokra, majd forgasd meg a suya fƱszerkeverĂ©kben. Egy serpenyƑben forrĂłsĂ­ts fel egy kevĂ©s olajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a csirkecsĂ­kokat közepes lĂĄngon, amĂ­g aranybarna nem lesz. Tedd fĂ©lre.

    Ha nincs suya fƱszerkeveréked, hasznålhatsz mås pikåns fƱszerkeveréket is, példåul curryt vagy chiliport.

    3

    A hagymåt és a csilipaprikåt szeleteld vékonyra, a fokhagymåt aprítsd fel.

    A csilipaprika magjait tĂĄvolĂ­tsd el, ha nem szeretnĂ©d, hogy tĂșl csĂ­pƑs legyen a pizza.

    4

    A megkelt pizzatĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki egy lisztezett felĂŒleten, majd helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    A tĂ©sztĂĄt vĂ©konyra nyĂșjtsd, hogy ropogĂłs legyen a pizza.

    5

    Kend meg a tésztåt paradicsomszósszal, majd szórd meg aprított fokhagymåval, reszelt mozzarellåval, fƱszeres csirkecsíkokkal, szeletelt hagymåval és csilipaprikåval.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok feltĂ©tet a pizzĂĄra, mert akkor nehezen sĂŒl meg.

    6

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 220°C-on sĂŒsd a pizzĂĄt 12-15 percig, amĂ­g a sajt megolvad Ă©s a tĂ©szta aranybarna nem lesz.

    Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert a sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ.

    7

    Szeleteld fel a pizzåt, és azonnal tålald. Jó étvågyat!

    A pizzåt frissen tålald, hogy a tészta ropogós és a sajt olvadt legyen.