Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza a leragadást és megkönnyíti a takarítást.
Nyújtsd ki a pizzatésztát vékonyra, és helyezd a tepsibe. Kend meg paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.
A vékony tészta ropogósabb lesz, de figyelj, hogy ne szakadjon el nyújtás közben.
Szórd meg a paradicsomszószt reszelt mozzarellával, majd helyezd rá a főtt fekete babot egyenletesen.
A babot alaposan csepegtesd le, mielőtt a pizzára teszed, hogy ne áztassa el a tésztát.
Adj hozzá vékony szeletekre vágott jalapeño paprikát, ügyelve arra, hogy ne legyen túl csípős az ízvilág.
Ha nem szereted a túl csípőset, távolítsd el a jalapeño magjait és ereit.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.
Az olívaolaj segít, hogy a tészta ropogósabb legyen.
Sütés után helyezd el az avokádószeleteket a pizzán, és szórd meg friss korianderlevelekkel.
Az avokádót csak sütés után tedd rá, mert a hő hatására megkeseredik.
Azonnal szeleteld fel, és tálald, hogy az avokádó és a jalapeño frissessége megmaradjon.
Tálalhatod tejföllel vagy lime-lével is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.