Pizza Romana – Rómából, vékony és ropogós tálalva

Pizza Romana – Rómából, vékony és ropogós

A Pizza Romana a római konyha egyik büszkesége, amely a vékony és ropogós tésztájáról híres. Ez a pizza a hagyományos olasz ízeket ötvözi a modern egyszerűséggel, friss paradicsomszósszal, szardellával és bazsalikommal. A vékony tészta gyorsan megsül, így a pizza tökéletesen ropogós lesz, miközben megőrzi a feltétek frissességét. Ideális választás egy könnyű vacsorára vagy baráti összejövetelre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta (vékony recept szerint)
150 ml Paradicsomszósz
100 g Friss mozzarella
5 levél Friss bazsalikom
2 ek. Extra szűz olívaolaj
6 db Szardellafilé
1 tk. Durva tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, vagy használd a pizzakövet 300°C-on a legjobb eredmény érdekében.

    A magas hőmérséklet kulcsfontosságú a ropogós tészta eléréséhez. Ha nincs pizzaköved, fordítsd meg a sütőlapot, és azon süsd a pizzát.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát vékonyra, ügyelve arra, hogy a tészta egyenletes legyen, és ne szakadjon el.

    Használj sok lisztet a nyújtáshoz, hogy a tészta ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon rugalmas, hagyd pihenni néhány percig, mielőtt újra nyújtanád.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd rá egyenletesen a reszelt mozzarellát.

    Ne használj túl sok paradicsomszószt, mert az eláztathatja a tésztát. A mozzarella legyen száraz, alacsony nedvességtartalmú.

    4

    Helyezd el a szardellafiléket a paradicsomszószon, ügyelve arra, hogy minden szelet pizzán legyen legalább egy.

    A szardellafilé íze nagyon intenzív, ezért óvatosan adagold. Ha nem szereted a szardellát, elhagyhatod vagy helyettesítheted kapribogyóval.

    5

    Szórd rá a friss bazsalikomleveleket, és csepegtess olívaolajat a pizza tetejére.

    A bazsalikomot a sütés után is rászórhatod, hogy megőrizze a frissességét és az aromáját.

    6

    Süsd a pizzát 7-10 percig a forró sütőben, amíg a tészta ropogósra sül és a mozzarella megolvad.

    A vékony tészta gyorsan sül, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg. A pizza akkor van kész, ha a tészta széle aranybarna és ropogós.

    7

    Miután kivetted a pizzát a sütőből, hagyd pihenni 2-3 percig. Tálald azonnal, hogy élvezhető legyen a ropogós textúra és a friss ízek.

    Azonnal tálald, mert a vékony tészta hamar elveszíti a ropogósságát.