Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
Fontos, hogy a víz langyos legyen, ne forró, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt.
Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy levegősebb legyen a tészta. A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert az gátolja a kelést.
Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.
A tálat kend ki olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le. A konyharuha legyen nedves, hogy a tészta ne száradjon ki.
Amíg a tészta kel, készítsd elő a feltéteket: szeleteld fel a sonkát, paprikát, hagymát és gombát. Reszeld vagy szeleteld a mozzarellát.
A feltétek legyenek vékonyra szeletelve, hogy hamarabb megsüljenek a pizzán.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütőt alaposan melegítsd elő, hogy a pizza tésztája ropogós legyen.
Kend meg a tésztát a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és bazsalikommal. Egyenletesen oszlasd el rajta a sonkát, zöldségeket és a mozzarellát.
Ne tegyél túl sok feltétet a pizzára, mert akkor nehezebben sül meg.
Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők különbözőek, és lehet, hogy hamarabb vagy később sül meg.
Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald melegen.
A pizzát hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt felszeleteled, hogy a sajt ne folyjon szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.