Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. A keléshez meleg, huzatmentes helyet válassz.
Amíg a tészta kel, készítsd el a shakshuka alapot. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
A vöröshagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, hanem édes ízt kapjanak.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, a paprikát és a fűszereket (fűszerpaprika, római kömény), majd öntsd hozzá a paradicsomszószt. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg besűrűsödik.
A shakshuka alap ízesítéséhez használhatsz csípős paprikát vagy chiliport is, ha szereted a pikáns ízeket. A szósz akkor jó, ha besűrűsödött és az ízek összeértek.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha a tészta nagyon összehúzódik, hagyd pihenni pár percig.
Kend meg a tésztát egyenletesen a shakshuka paradicsomos szósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
Ne tegyél túl sok szószt, mert a tészta elázhat. A mozzarella mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
A pizza tetején készíts 3 kis mélyedést, majd üss bele 3 tojást óvatosan, hogy a sárgája ne folyjon szét.
A mélyedéseket úgy készítsd, hogy a tojások ne guruljanak le a pizzáról. A tojásokat óvatosan üsd fel, hogy a sárgája egyben maradjon.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz, a sajt megolvad és a tojás megköt, de a sárgája még kissé folyós marad.
A sütési idő függ a sütő típusától és a tojások méretétől. Figyeld a pizzát, hogy a tojások megkössenek, de a sárgája még folyós maradjon.
A sütőből kivett pizzát szórd meg friss petrezselyemmel, majd szeleteld fel és tálald. Jó étvágyat!
A friss petrezselyem feldobja a pizza ízét és látványát. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.