Tibeti stĂ­lusĂș pizza tĂĄlalva jak sajttal Ă©s friss spenĂłttal

Pizza Tibetan Style – Jak sajttal

A tibeti hegyvidĂ©k kĂŒlönleges alapanyagai, mint a jak sajt, egyedi Ă­zt kölcsönöznek ennek a pizzĂĄnak. A jak sajt gazdag Ă©s sĂłs Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl a paradicsomszĂłsszal Ă©s a friss spenĂłttal. Ez a recept ötvözi a tibeti hagyomĂĄnyos alapanyagokat az olasz pizzĂĄk modern vilĂĄgĂĄval. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs, ha valami igazĂĄn kĂŒlönlegeset szeretnĂ©l kĂ©szĂ­teni barĂĄti összejövetelekre vagy csalĂĄdi vacsorĂĄkra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db Pizza tĂ©szta
⭕ 150 g Paradicsomszósz
⭕ 200 g Jak sajt
⭕ 50 g Friss spenót
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Helyi tibeti fƱszerek (feketebors, gyömbĂ©r)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑlapot sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑt Ă©rdemes a tĂ©szta elkĂ©szĂ­tĂ©se elƑtt bekapcsolni, hogy biztosan elĂ©rje a kĂ­vĂĄnt hƑmĂ©rsĂ©kletet.

    2

    Håmozd meg és aprítsd finomra a fokhagymåt, majd keverd össze az olívaolajjal.

    A fokhagymås olívaolajjal megkenheted a pizza szélét is, hogy ízletesebb legyen.

    3

    Kend meg a pizza tĂ©sztĂĄt a paradicsomszĂłsszal, ĂŒgyelve arra, hogy a szĂ©lek szabadon maradjanak.

    Ha nincs kész paradicsomszószod, hasznålhatsz passzírozott paradicsomot, amit fƱszerezel.

    4

    Szórd rå az aprított fokhagymåt és a tibeti fƱszereket, majd egyenletesen oszlasd el a reszelt jak sajtot a pizzån.

    Ha nincs jak sajtod, hasznålhatsz mås, hasonlóan karakteres ízƱ sajtot.

    5

    Helyezd a friss spenótleveleket a sajt tetejére, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A spenĂłtot Ă©rdemes sĂŒtĂ©s utĂĄn rĂĄtenni, hogy friss maradjon, de ha szereted a sĂŒlt spenĂłtot, akkor bĂĄtran tedd rĂĄ a sĂŒtĂ©s elƑtt.

    6

    SĂŒsd a pizzĂĄt 12-15 percig, vagy amĂ­g a sajt megolvad Ă©s a szĂ©lek aranybarnĂĄk lesznek.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑdtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat, figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjen meg a pizza alja.

    7

    Vedd ki a pizzĂĄt a sĂŒtƑbƑl, hagyd hƱlni pĂĄr percig, majd szeleteld fel Ă©s tĂĄlald.

    A szeletelĂ©s elƑtt Ă©rdemes egy pĂĄr percet vĂĄrni, hogy a sajt kicsit megdermedjen, Ă­gy könnyebb lesz szeletelni.