Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készítsd elő a sütőlapot sütőpapírral.
A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, ha van ilyen funkció.
Hámozd meg és aprítsd fel a paradicsomokat, majd helyezd őket egy serpenyőbe az olívaolajjal és az aprított fokhagymával.
A paradicsom héját könnyebben el tudod távolítani, ha előtte pár másodpercre forró vízbe mártod.
Lassú tűzön főzd a paradicsomot 10-15 percig, amíg sűrű szószt nem kapsz. Add hozzá a helyi fűszereket, és keverd el alaposan.
A szósz főzésénél figyelj, hogy ne égjen le. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
A pizza tésztát terítsd ki a sütőpapírra, majd egyenletesen kend meg a paradicsomszósszal.
A tésztát érdemes vékonyan megkenni a szósszal, hogy ne áztassa el.
Szórd rá a reszelt mozzarella sajtot, és helyezd a pizzát a sütőbe. Süssed 12-15 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára olvad.
A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is.
Vedd ki a pizzát a sütőből, szórd rá az aprított friss koriandert, majd szeleteld fel és tálald.
A koriandert érdemes közvetlenül tálalás előtt rászórni, hogy megőrizze a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.