Pkhali káposztával tálalva, friss gránátalmával díszítve

Pkhali káposztával

A Pkhali egy hagyományos grúz étel, amely zöldségeket, mint például káposztát vagy spenótot, dióval és fűszerekkel kombinál. Az étel különleges ízét a dió adja, amely a grúz étkezés egyik alapvető összetevője. A Pkhali-t gyakran tálalják hidegen előételként, és az ételhez gyakran gránátalmát is adnak, hogy a természetes savanyú ízeket kiegészítsék. A friss koriander és a fűszerek gazdagítják az ételt, amely egy igazi grúz finomság.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Káposzta
50 g Dió
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss koriander
1 db Gránátalma
1 ek. Ecet
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát apróra vágjuk, majd sós vízben 5-7 percig blanszírozzuk, hogy enyhén megpuhuljon.

    A káposztát ne főzd túl, csak egy kicsit engedje el a ropogós állagot, de ne legyen túl puha.

    2

    A diót száraz serpenyőben pirítsd meg, majd aprítsd fel egy mozsárban vagy egy kés segítségével.

    A diót nem szükséges túl pirítani, csak éppen annyira, hogy az íze intenzívebbé váljon.

    3

    A fokhagymát is apróra vágjuk, majd az olívaolajban egy kis ideig pároljuk, hogy aromás legyen.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    4

    A blanszírozott káposztát, a felaprított diót, a párolt fokhagymát és a friss koriandert egy tálba tesszük. Öntsük rá az ecetet, sózzuk és borsozzuk.

    Az ecet adja meg az étel frissességét, ha nem szereted túl savanyúnak, kevesebb ecetet is használhatsz.

    5

    Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, hogy minden egyes falat a fűszerektől és a dió ízétől gazdag legyen.

    Hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    6

    A kész Pkhali-t tálaljuk, és a tetejére gránátalmát szórunk, hogy egy kis édes-savanyú ízt is adjunk hozzá.

    A gránátalma magjai frissítik az ételt, és szép színt adnak hozzá.