A káposztát apróra vágjuk, majd sós vízben 5-7 percig blanszírozzuk, hogy enyhén megpuhuljon.
A káposztát ne főzd túl, csak egy kicsit engedje el a ropogós állagot, de ne legyen túl puha.
A diót száraz serpenyőben pirítsd meg, majd aprítsd fel egy mozsárban vagy egy kés segítségével.
A diót nem szükséges túl pirítani, csak éppen annyira, hogy az íze intenzívebbé váljon.
A fokhagymát is apróra vágjuk, majd az olívaolajban egy kis ideig pároljuk, hogy aromás legyen.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
A blanszírozott káposztát, a felaprított diót, a párolt fokhagymát és a friss koriandert egy tálba tesszük. Öntsük rá az ecetet, sózzuk és borsozzuk.
Az ecet adja meg az étel frissességét, ha nem szereted túl savanyúnak, kevesebb ecetet is használhatsz.
Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, hogy minden egyes falat a fűszerektől és a dió ízétől gazdag legyen.
Hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A kész Pkhali-t tálaljuk, és a tetejére gránátalmát szórunk, hogy egy kis édes-savanyú ízt is adjunk hozzá.
A gránátalma magjai frissítik az ételt, és szép színt adnak hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.