Pkhali zöldbabbal, friss korianderrel és gránátalmával tálalva

Pkhali zöldbabbal

A pkhali egy hagyományos grúz étel, amelyet zöldségekből és dióból készítenek. Ez az étel eredetileg spenótot vagy más leveles zöldségeket használ, de a zöldbab változata is egyre népszerűbbé vált. A pkhali ízletesen ötvözi a dió gazdag ízét a friss zöldekkel és a savanykás ecettel, egyesítve a tradicionális grúz ízeket. Tálalása gyakran friss gránátalmával és korianderrel történik, ami különleges színt és friss ízt ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Főtt zöldbab
1 csokor Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
50 g Dió
1 db Gránátalma mag
1 ek. Csemege ecet
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt zöldbabot alaposan csepegtesd le, hogy ne legyen túl vizes. Ha fagyasztott zöldbabot használsz, előzőleg olvaszd fel és öblítsd le.

    A friss zöldbab legjobb, ha ropogós és enyhén puha, de nem túl főtt.

    2

    A diót aprítsd fel egy mozsárban vagy aprítógépben, amíg finom morzsa nem lesz belőle. Ha még finomabb textúrát szeretnél, piríthatod a diót egy serpenyőben.

    A pirított dió intenzívebb ízt ad a pkhalihoz, de ha inkább lágyabb ízt szeretnél, használd nyersen.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, a koriandert pedig vágd finomra.

    Ha a fokhagymát egy mozsárban pépesíted, sokkal jobban feloldódik a pkhali masszában.

    4

    A zöldbabot, diót, fokhagymát, koriandert, ecetet és fűszereket tedd egy tálba, és alaposan keverd össze.

    A fűszerezés lehet a legfontosabb része, így érdemes kóstolgatni, és ízlés szerint adni hozzá borsot és ecetet.

    5

    Az összes hozzávalót összedolgozva pkhali formájú golyókat vagy kis halmokat formálj, és öntsd le egy kevés olívaolajjal.

    A pkhali tálalásakor a formákat tartsd kompaktaknak, hogy szépen megőrizzék az alakjukat.

    6

    Tálald az elkészült pkhali golyókat vagy halmokat friss gránátalmamagokkal és egy kevés extra korianderrel.

    A gránátalma nemcsak szép színt ad, hanem friss, enyhén savanykás ízt is, amely kiemeli az ételt.