A főtt zöldbabot alaposan csepegtesd le, hogy ne legyen túl vizes. Ha fagyasztott zöldbabot használsz, előzőleg olvaszd fel és öblítsd le.
A friss zöldbab legjobb, ha ropogós és enyhén puha, de nem túl főtt.
A diót aprítsd fel egy mozsárban vagy aprítógépben, amíg finom morzsa nem lesz belőle. Ha még finomabb textúrát szeretnél, piríthatod a diót egy serpenyőben.
A pirított dió intenzívebb ízt ad a pkhalihoz, de ha inkább lágyabb ízt szeretnél, használd nyersen.
A fokhagymát zúzd össze, a koriandert pedig vágd finomra.
Ha a fokhagymát egy mozsárban pépesíted, sokkal jobban feloldódik a pkhali masszában.
A zöldbabot, diót, fokhagymát, koriandert, ecetet és fűszereket tedd egy tálba, és alaposan keverd össze.
A fűszerezés lehet a legfontosabb része, így érdemes kóstolgatni, és ízlés szerint adni hozzá borsot és ecetet.
Az összes hozzávalót összedolgozva pkhali formájú golyókat vagy kis halmokat formálj, és öntsd le egy kevés olívaolajjal.
A pkhali tálalásakor a formákat tartsd kompaktaknak, hogy szépen megőrizzék az alakjukat.
Tálald az elkészült pkhali golyókat vagy halmokat friss gránátalmamagokkal és egy kevés extra korianderrel.
A gránátalma nemcsak szép színt ad, hanem friss, enyhén savanykás ízt is, amely kiemeli az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.