Pl膬cint膬 spen贸ttal, hajtogatott t茅szt谩val 茅s feta sajttal t谩lalva

Pl膬cint膬 spen贸ttal

A pl膬cint膬 spen贸ttal egy tradicion谩lis rom谩n 茅tel, amely k枚nnyed 茅s t谩pl谩l贸, spen贸tot, toj谩st, feta sajtot 茅s friss t茅szt谩t 枚tv枚z. Az 茅tel egyszer疟, de 铆nycsikland贸, 茅s gyakran szerepel a rom谩n h谩ztart谩sok asztal谩n, k眉l枚n枚sen a tavaszi id艖szakban, amikor a spen贸t friss 茅s b艖s茅ges. A t茅szta a spen贸tos t枚ltel茅kkel t枚k茅letes harm贸ni谩t alkot, 茅s az eg茅sz 茅tel rendk铆v眉l t谩pl谩l贸 茅s 铆zletes.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 35 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
400 g Friss spen贸t
500 g Hajtogatott t茅szta
2 ek. Vaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
150 ml Tejf枚l
1 db Toj谩s
100 g Feta sajt
1 tk. S贸
0.5 tk. Friss bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A spen贸tot mosd meg, majd forr贸 v铆zben blans铆rozd 2-3 percig. Ezut谩n tedd 谩t hideg v铆zbe, hogy meg艖rizze a sz铆n茅t. Csepegtesd le 茅s apr铆tsd fel.

    A spen贸tot a f艖z茅s el艖tt mindig j贸l csepegtesd le, hogy ne legyen t煤l vizes, k眉l枚nben el谩ztathatja a t茅szt谩t.

    2

    A hagym谩t 茅s fokhagym谩t apr贸ra v谩gd, majd a vajon pir铆tsd meg egy serpeny艖ben, am铆g 眉vegesek lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, 眉gyelj r谩, hogy ne 茅gjen meg, mert keser疟 铆zt adhat.

    3

    Add hozz谩 a felapr铆tott spen贸tot, 茅s p谩rold egy眉tt a hagym谩val 5-7 percig, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    A spen贸tot ne f艖zd t煤l, csak annyira, hogy a levelek 枚sszeessenek, de meg艖rizz茅k friss z枚ld sz铆n眉ket.

    4

    T枚rd bele a toj谩st, add hozz谩 a tejf枚lt, 茅s keverd el. Morzsold bele a feta sajtot, 茅s 铆zes铆tsd s贸val 茅s borssal.

    Ha szereted, egy kis szerecsendi贸val is 铆zes铆theted, ami k眉l枚nlegesebb 铆zt ad a t枚ltel茅knek.

    5

    A hajtogatott t茅szt谩t ny煤jtsd ki v茅konyra, majd tedd egy kivajazott piteform谩ba. T枚ltsd meg a t茅szt谩t a spen贸tos kever茅kkel.

    Ha nincs piteform谩d, a t茅szt谩t egy egyszer疟 tepsiben is elter铆theted, 眉gyelve arra, hogy a sz茅leket felh煤zd.

    6

    A t茅szta tetej茅t hajtsd r谩 a t枚ltel茅kre, majd s眉sd 180掳C-os el艖meleg铆tett s眉t艖ben 30-35 percig, am铆g sz茅p aranybarna lesz.

    A t茅szt谩t egy toj谩sfeh茅rj茅vel megkenheted, hogy f茅nyesebb 茅s ropog贸sabb legyen.

    7

    T谩lald melegen, friss sal谩t谩val.