Plăcintă spenóttal, hajtogatott tésztával és feta sajttal tálalva

Plăcintă spenóttal

A plăcintă spenóttal egy tradicionális román étel, amely könnyed és tápláló, spenótot, tojást, feta sajtot és friss tésztát ötvöz. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, és gyakran szerepel a román háztartások asztalán, különösen a tavaszi időszakban, amikor a spenót friss és bőséges. A tészta a spenótos töltelékkel tökéletes harmóniát alkot, és az egész étel rendkívül tápláló és ízletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss spenót
500 g Hajtogatott tészta
2 ek. Vaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
150 ml Tejföl
1 db Tojás
100 g Feta sajt
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot mosd meg, majd forró vízben blansírozd 2-3 percig. Ezután tedd át hideg vízbe, hogy megőrizze a színét. Csepegtesd le és aprítsd fel.

    A spenótot a főzés előtt mindig jól csepegtesd le, hogy ne legyen túl vizes, különben eláztathatja a tésztát.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd a vajon pirítsd meg egy serpenyőben, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ügyelj rá, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a felaprított spenótot, és párold együtt a hagymával 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A spenótot ne főzd túl, csak annyira, hogy a levelek összeessenek, de megőrizzék friss zöld színüket.

    4

    Törd bele a tojást, add hozzá a tejfölt, és keverd el. Morzsold bele a feta sajtot, és ízesítsd sóval és borssal.

    Ha szereted, egy kis szerecsendióval is ízesítheted, ami különlegesebb ízt ad a tölteléknek.

    5

    A hajtogatott tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd tedd egy kivajazott piteformába. Töltsd meg a tésztát a spenótos keverékkel.

    Ha nincs piteformád, a tésztát egy egyszerű tepsiben is elterítheted, ügyelve arra, hogy a széleket felhúzd.

    6

    A tészta tetejét hajtsd rá a töltelékre, majd süsd 180°C-os előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg szép aranybarna lesz.

    A tésztát egy tojásfehérjével megkenheted, hogy fényesebb és ropogósabb legyen.

    7

    Tálald melegen, friss salátával.