A spenótot mosd meg, majd forró vízben blansírozd 2-3 percig. Ezután tedd át hideg vízbe, hogy megőrizze a színét. Csepegtesd le és aprítsd fel.
A spenótot a főzés előtt mindig jól csepegtesd le, hogy ne legyen túl vizes, különben eláztathatja a tésztát.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd a vajon pirítsd meg egy serpenyőben, amíg üvegesek lesznek.
A fokhagyma gyorsan megpirul, ügyelj rá, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.
Add hozzá a felaprított spenótot, és párold együtt a hagymával 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A spenótot ne főzd túl, csak annyira, hogy a levelek összeessenek, de megőrizzék friss zöld színüket.
Törd bele a tojást, add hozzá a tejfölt, és keverd el. Morzsold bele a feta sajtot, és ízesítsd sóval és borssal.
Ha szereted, egy kis szerecsendióval is ízesítheted, ami különlegesebb ízt ad a tölteléknek.
A hajtogatott tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd tedd egy kivajazott piteformába. Töltsd meg a tésztát a spenótos keverékkel.
Ha nincs piteformád, a tésztát egy egyszerű tepsiben is elterítheted, ügyelve arra, hogy a széleket felhúzd.
A tészta tetejét hajtsd rá a töltelékre, majd süsd 180°C-os előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg szép aranybarna lesz.
A tésztát egy tojásfehérjével megkenheted, hogy fényesebb és ropogósabb legyen.
Tálald melegen, friss salátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.