A szilvákat hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és tedd egy nagy lábasba.
A szilvának érettnek kell lennie, hogy édes és zamatos chutney-t kapj.
A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, és add hozzá a szilvához.
A gyömbér frissességet ad a chutney-nak, de ügyelj arra, hogy ne tedd túl sokat.
Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót. Keverd alaposan össze.
A chili mennyisége ízlés szerint csökkenthető, ha nem szeretnéd túl csípősre.
Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg a szilva megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.
Főzés közben keverd meg időnként, hogy elkerüld a leégést. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
Amikor a chutney elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.
A chutney íze még jobban összeér, ha pihen egy-két órát a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.