Plum chutney üvegben, gazdag sötétpiros színű fűszeres szósz

Plum chutney

A plum chutney az indiai konyha egyik különleges szósza, amely a szilva édességét és savanykás ízét egyesíti a fűszerek gazdag aromájával. A szilva a chutney-ban tökéletesen kiegyensúlyozza az édes és fűszeres ízeket, miközben a chili enyhe csípősséggel frissíti fel. Az elkészítése során a szilva mellett a fahéj, koriander és chili harmonizálnak, hogy egy igazi ínycsiklandó szószt eredményezzenek. A chutney tökéletes kiegészítője a különböző húsos és vegetáriánus ételeknek, de akár sajtok mellé is tálalható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Szilva
100 g Cukor
100 ml Fehérborecet
2 cm Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Koriander mag
1 rúd Fahéj
1 db Szárított chilipaprika
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szilvákat hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és tedd egy nagy lábasba.

    A szilvának érettnek kell lennie, hogy édes és zamatos chutney-t kapj.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, és add hozzá a szilvához.

    A gyömbér frissességet ad a chutney-nak, de ügyelj arra, hogy ne tedd túl sokat.

    3

    Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót. Keverd alaposan össze.

    A chili mennyisége ízlés szerint csökkenthető, ha nem szeretnéd túl csípősre.

    4

    Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg a szilva megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.

    Főzés közben keverd meg időnként, hogy elkerüld a leégést. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Amikor a chutney elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.

    A chutney íze még jobban összeér, ha pihen egy-két órát a hűtőben.