Pogacha sajttal, friss petrezselyem díszítéssel.

Pogacha sajttal

A pogacha egy hagyományos sós péksütemény, amely az egész világon ismert, és különösen népszerű a Balkán és Közel-Kelet konyhájában. A tészta puha és könnyed, míg a belső sajt gazdag ízeket ad a pogácsáknak. A pogacha receptje egyszerű, de rendkívül finom, és kiváló választás egy könnyű étkezéshez vagy uzsonnához. A sajttal töltött pogácsa friss petrezselyemmel tálalva igazán különleges élményt nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér liszt
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Cukor
200 g Sajt (feta, mozzarella, vagy egyéb)
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót és a cukrot, majd keverd össze.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy levegősebb tésztát kapj.

    2

    A friss élesztőt oldd fel a meleg vízben, és hagyd állni 5 percig, amíg elkezd habzani.

    Ne használj túl forró vizet, mert az megöli az élesztőt. A víznek langyosnak kell lennie.

    3

    Az élesztős víz keverékét öntsd a liszthez, majd adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat, és gyúrd össze a tésztát.

    A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz, de ne add hozzá túl sok lisztet.

    4

    A tésztát takard le, és hagyd kelni egy meleg helyen 1 órán keresztül, amíg duplájára nő.

    Ha gyorsan szeretnéd, egy forró vízbe áztatott törölközővel letakarva gyorsabban kelhet.

    5

    Miután a tészta megkelt, formázz belőle kisebb golyókat, majd lapítsd ki őket kör alakúra.

    Ha a tészta túl ragadós, enyhén lisztezd meg a kezed, hogy könnyebben formázható legyen.

    6

    A sajtot reszeld le, majd keverd el egy evőkanál olívaolajjal és apróra vágott petrezselyemmel.

    A sajtot frissen reszelve jobb ízt ad a pogácsáknak.

    7

    A sajtos keveréket tedd a tészta közepére, majd hajtsd össze, és formázz belőle kis pogácsákat.

    Ne töltsd túl a pogácsákat, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben.

    8

    A pogácsákat süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek.

    A pogácsák akkor készültek el, amikor a tetejük szép ropogós és aranybarna.

    9

    A kész pogácsákat hagyd pár percig hűlni, majd frissen tálald.

    A pogácsákat frissen, melegen a legfinomabbak, de másnap is fogyaszthatók.