Poké avokádóval friss zöldségekkel és rizságyon, díszítve korianderrel és lime-léval.

Poké avokádóval

A poké tálak eredete Hawaii szigetéről származik, ahol a helyiek friss halat és zöldségeket kevertek össze rizses alapra, hogy ízletes és tápláló ételt készítsenek. Az étel gyorsan elterjedt a világ más részein is, és mostanra az egészséges étkezés egyik kedvelt formájává vált. Az avokádós poké tál egy ínycsiklandó vegetáriánus alternatívája a halas verzióknak, és friss, tápláló ízeket kínál. Az étel bármilyen alkalmra tökéletes választás lehet, akár egy könnyed nyári ebédre, akár egy tápláló vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Avokádó
150 g Sushi rizs
1 db Uborka
1 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.

    A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.

    2

    Az avokádókat hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljanak meg. Az uborkát vágd fel vékony szeletekre, a chilit szeleteld fel vékony karikákra.

    Ha nem szereted túl erősen a chilit, távolítsd el a magját, hogy ne legyen túl csípős.

    3

    A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd rá az avokádót, uborkát, chilit és szezámmagot. A lime levét csorgasd rá a kész ételre.

    A szójaszósz segít az ízek egyensúlyának elérésében, de használhatsz egy kevés wasabit is, hogy még pikánsabbá tedd.

    4

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a friss és ínycsiklandó avokádós poké tál.

    A koriander friss íze kiválóan kiegészíti az avokádó krémes textúráját.