Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.
A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.
A marhahúst vékony csíkokra vágd, és egy tálban locsold meg szójaszósszal, majd pihentesd legalább 10 percig, hogy jól átjárja a fűszer.
A marhahúsnak nem szükséges sokáig marinálódnia, de a szójaszósz segít, hogy az ízek jobban beszivárogjanak.
Az avokádót hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljon meg. Az uborkát vágd fel vékony szeletekre, a chilit szeleteld fel vékony karikákra.
Ha nem szereted túl erősen a chilit, távolítsd el a magját, hogy ne legyen túl csípős.
A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd rá a marhahúst, avokádót, uborkát, chilit és szezámmagot. A lime levét csorgasd rá a kész ételre.
A marhahús mellé használhatsz egy kis extra szójaszószt is, hogy fokozd az ízeket.
Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a marhahúsos poké tál.
A koriander friss íze kiválóan kiegészíti a marhahúst. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.