Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, majd tedd egy tálba. Add hozzá az olívaolajat, az aprított fokhagymát, egy kevés sót és borsot, és jól forgasd össze.
Minél kisebb rózsákra vágod a brokkolit, annál gyorsabban sül és ropogósabb lesz.
Tedd a brokkolit sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 20–25 percig, amíg enyhén megpirul és a szélei ropogósak lesznek.
Félidőben forgasd át a brokkolirózsákat, hogy egyenletesen süljenek.
Amíg a brokkoli sül, forrald fel a vizet egy nagy lábasban, sózd meg, majd kevergetés közben lassan öntsd bele a kukoricadarát.
A csomómentes polenta titka az, ha az első néhány percben habverővel kevered.
Főzd kis lángon a polentát 30–35 percig, gyakran megkeverve, amíg sűrű, krémes állagot nem kapsz.
Ha túl sűrűnek érzed, adj hozzá egy kevés forró vizet a kívánt állag eléréséhez.
A főzés végén vedd le a polentát a tűzről, add hozzá a vajat és a parmezánt, majd alaposan keverd el.
A sajt akkor adja a legjobb ízt, ha forrón kevered bele, így tökéletesen elolvad benne.
Tálald a forró polentát mélytányérban vagy tálon, és halmozd rá a sült brokkolirózsákat.
Díszítsd frissen aprított petrezselyemmel vagy reszelt citromhéjjal a friss ízhatásért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.