A csirkehúst vágd kisebb szeletekre, hogy egyenletesen pácolódjon és gyorsan átsüljön.
A csirkemell filét vágd kb. 1 cm vastag szeletekre. Így gyorsabban és egyenletesebben sül át.
Egy tálban keverd össze a narancslevet, lime levet, olívaolajat, zúzott fokhagymát, köményt, oreganót, füstölt paprikát, chili port, sót és borsot. Ebben pácoljuk a húst legalább 1 órán át, de akár egy éjszakán át is.
Ha van rá időd, pácold a húst egy éjszakán át a hűtőben. Minél tovább pácolódik, annál ízletesebb lesz.
Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokon, majd süsd a csirkét oldalanként 5-7 percig, amíg aranybarnára sül és teljesen átfő.
A csirke akkor van kész, ha a belseje eléri a 74°C-ot. Használj húshőmérőt a pontos méréshez.
A megsült húst hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld vékony csíkokra.
A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon. Takard le alufóliával pihentetés közben.
Melegítsd fel a tortillákat, majd töltsd meg őket a grillezett csirkehússal, friss korianderrel és lime gerezdekkel.
A tortillákat száraz serpenyőben, vagy mikrohullámú sütőben is felmelegítheted. A koriander helyett petrezselyemmel is helyettesítheted, ha nem szereted a koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.