A sertéshast vágd nagyobb darabokra, és helyezd egy nagy lábosba. Öntsd rá a szójaszószt, hoisin szószt, rizsecetet, és add hozzá a barnacukrot, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért és csillagánizst. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
Ha nincs hoisin szószod, helyettesítheted egy kis szójaszósszal és mézzel vagy barna cukorral.
Forrald fel a keveréket, majd csökkentsd a hőt, és lassú tűzön főzd 2-3 órán keresztül, amíg a hús omlósra nem puhul.
A húst addig főzd, amíg szinte szétesik. Ez biztosítja, hogy a pork belly igazán puha legyen.
Amikor a hús elkészült, vedd ki a lábosból, és hagyd kicsit hűlni. Ezután vágd vékony szeletekre.
A húst könnyebb szeletelni, ha kicsit hűl, de még nem teljesen hideg.
A gőzölt zsemléket melegítsd fel párolóban vagy mikrohullámú sütőben, hogy puhák és melegek legyenek.
A zsemléket ne melegítsd túl, mert kiszáradhatnak. A párolás a legjobb módszer, hogy puhák maradjanak.
Töltsd meg a zsemléket a szeletelt sertéshassal, vékonyra szeletelt friss uborkával, friss korianderrel, és szórj rá chili pelyhet ízlés szerint.
A friss uborka és koriander kontrasztot ad a zsíros sertéshúsnak. Ne hagyd ki őket!
Azonnal tálald az elkészült pork belly buns-t, és kínálj mellé hoisin szószt mártogatósnak.
Azonnal tálald, hogy a zsemlék ne ázzanak el a tölteléktől.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.