Keverd össze az olívaolajat, citromlevet, reszelt fokhagymát, oregánót, kakukkfüvet, paprikát, köményt, sót és borsot egy nagy tálban. Ebbe a pácba helyezd a vékonyra vágott sertéscsíkokat, és hagyd pácolódni legalább 1 órán át, de lehetőség szerint egy éjszakán keresztül.
Minél tovább pácolod a húst, annál ízletesebb és puhább lesz. A legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod.
Melegíts egy nagy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékleten, és pirítsd meg a pácolt sertéscsíkokat 8-10 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz.
Ne tedd túl a serpenyőt, süsd a húst több részletben, hogy szépen megbarnuljon. A grillen még finomabb, füstös ízt kap.
Közben vágd vékony szeletekre a paradicsomot és a vöröshagymát. Készítsd elő a pita kenyereket, és melegítsd meg őket röviden a grillen vagy serpenyőben.
A pita kenyereket csak röviden melegítsd, hogy ne száradjanak ki. A friss zöldségek kontrasztot adnak a meleg hússal.
Töltsd meg a pita kenyereket a sült sertéshússal, paradicsomszeletekkel, hagymával, friss petrezselyemmel és egy nagy kanál tzatziki szósszal.
Ne spórolj a tzatziki szósszal, ez adja meg a gyros igazi ízét. A petrezselyem helyett használhatsz mentát is.
Tálald azonnal forrón. Kínálhatsz mellé extra tzatziki szószt vagy sült burgonyát.
Azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a hús még meleg és a pita kenyér puha.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.