Pozole rojo, gazdag piros chili pürével és friss korianderrel tálalva

Pozole rojo

A pozole rojo Mexikó egyik legismertebb ételének számít, különösen a hagyományos ünnepi alkalmakon. A piros chili püré adja meg az étel gazdag ízét, míg a hominy kukorica az étel karakterét. A pozole története évszázadokkal ezelőttre nyúlik vissza, és a mexikói konyha szerves része lett. Minden falatja egy ínycsiklandó élményt ad, amit a friss koriander és lime frissessége tesz teljessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pulykahús (vagy sertéshús)
500 g Hominy kukorica
4 db Szárított piros chili (ancho, guajillo vagy pasilla)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Oregano
1 db Zöld paprika
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Lime
1 tk. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykát (vagy sertéshúst) vágjuk nagyobb darabokra, és egy nagy fazékban főzzük meg vízben körülbelül 1-1,5 órán át, amíg megpuhul.

    A hús akkor lesz igazán puha, ha lassú tűzön főzzük, és ha kell, vizet pótolunk közben.

    2

    A piros chiliket vágjuk fel, és távolítsuk el a magokat. Egy serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsuk meg őket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A chili pirítása segít kiemelni az ízeket, de figyeljünk, hogy ne égjenek meg, mert akkor keserűvé válhat.

    3

    A megpirított chiliket öntsük fel forró vízzel, és hagyjuk ázni 10 percig, hogy puhák legyenek. Ezután turmixoljunk egy sima pürét belőlük.

    A chili pürét egy szűrőn is átpasszírozhatjuk, hogy a magokat eltávolítsuk.

    4

    A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, és egy fazékban az olívaolajon pirítjuk 5-7 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagymát ne pirítsuk túl, hogy ne keseredjen meg.

    5

    Add hozzá a chili pürét, köményt, oregánót, sót, borsot, és jól keverd el. Főzd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek használata kulcsfontosságú, mert a pozole teljes ízvilága ezen alapul.

    6

    Miután a hús megfőtt, szedd ki a fazékból, és vágd kisebb darabokra. Tedd vissza a fazékba a húsdarabokat és a főzővizet, majd add hozzá a hominy kukoricát.

    A hominy kukorica különleges ízt ad a pozole-nek, és segít sűríteni a levest.

    7

    Hagyjuk az egészet főni 30-45 percig, amíg minden hozzávaló jól összeér, és a leves ízletesen gazdag lesz.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet hozzáadhatunk, hogy levesesebb legyen.

    8

    Tálalás előtt friss lime levet csavarjunk a levesre, és díszítsük friss korianderrel és a zöld paprikával.