Pozole vegetariano, mexikói vegetáriánus leves hominy kukoricával, tofut és zöldségekkel

Pozole vegetariano

A pozole egy hagyományos mexikói étel, amelyet általában húsos alapanyagokkal készítenek, de a vegetáriánus változata is nagyon népszerű. A pozole vegetariano receptben a hominy kukorica, tofu és friss zöldségek kombinációja egy tápláló és gazdag ízvilágot ad, miközben a lime frissessége és a chili pörkölt íze egyedülálló élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Hominy kukorica
1 l Zöldség alaplé
200 g Tofu
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Chili
2 ek. Koriander
1 db Zöld paprika
1 db Lime
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hominy kukoricát alaposan öblítsd le, majd főzd meg a zöldség alaplében, amíg megpuhul.

    A hominy kukorica íze különleges, és a főzés során fokozódik a textúrája.

    2

    A tofut vágd kockákra, majd pirítsd meg egy serpenyőben.

    A tofu kívül ropogósra, belül puhára piruljon, így jó textúrát ad az ételnek.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát szeleteld fel, és egy lábasban olajon pirítsd meg.

    A pirított hagyma és fokhagyma alapot ad az ételnek, így még ínycsiklandóbbá válik.

    4

    Add hozzá a főtt hominy kukoricát és a tofut a lábasba, majd keverd össze.

    A főtt hominy és a pirított tofu kombinációja gazdag ízvilágot ad a levesnek.

    5

    Keverj hozzá chili paprikát, koriandert, sót és borsot, majd főzd az ételt még 10-15 percig.

    A chili paprikák fokozzák az étel ízét, de ha nem szeretnél túl erős ételt, csökkentheted a mennyiségüket.

    6

    A lime levét facsard bele, és keverd jól el.

    A lime frissessége és savassága jól kiegyensúlyozza az ételt.

    7

    Tálald a pozole-t friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander aromája fokozza az étel ízét, és még szebbé teszi a tálalást.