Zosui marhahússal, friss zöldségekkel és tojással tálalva

Zosui marhahússal

A Zosui egy hagyományos japán étel, amely rizsből készült, gazdag alaplével és zöldségekkel. Az étel változatai többféle húsfelhasználást tartalmaznak, de a marhahúsos változat különösen gazdag ízeket ad a levesnek. A tojás hozzáadásával az étel még krémesebbé válik. A Zosui könnyen elkészíthető étel, és rendkívül tápláló, mivel a rizs, hús és zöldségek kombinációja biztosítja a megfelelő tápanyagokat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Marhahús (darabolva)
150 g Rizs
500 ml Zöldség alaplé
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
2 szál Zöldhagyma
1 db Tojás
1 ág Friss koriander
50 g Tavaszi zöldségek (pl. spenót)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst daraboljuk fel apró kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.

    A marhahús szeletek legyenek egyformák, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsük fel a szezámmagolajat, majd pároljuk meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A szezámmagolaj különleges ízt ad az ételnek, de ha nincs kéznél, használhatunk sima olívaolajat is.

    3

    Adjunk hozzá a felkockázott marhahúst, és pirítsuk 5-6 percig, amíg enyhén meg nem barnul.

    A hús könnyen megpuhul, ha nem túlsütjük, így figyeljünk arra, hogy ne égjen meg.

    4

    Öntsük hozzá a zöldség alaplevet, és forraljuk fel. A rizst alaposan átöblítjük, majd hozzáadjuk a leveshez.

    Ha nem szeretnénk túl híg levest, használhatunk kevesebb alaplevet.

    5

    Add hozzá a szójaszószt, és hagyd, hogy a rizs teljesen megpuhul, kb. 15-20 perc alatt.

    A rizsnek teljesen meg kell puhulnia, hogy jól felszívja a fűszeres alaplevet.

    6

    Amikor a rizs kész, verj fel egy tojást, és óvatosan keverd a levesbe, hogy egy kis krémes állagot adjon a Zosuinak.

    A tojás hozzáadása segít a leves gazdagabb állagának elérésében.

    7

    Tálalás előtt szórj a levesre friss zöldhagymát, koriandert és tavaszi zöldségeket.

    A tavaszi zöldségek frissessége kiemeli az étel ízét, és színesebbé teszi a tálalást.