Zosui marhahĂșssal, friss zöldsĂ©gekkel Ă©s tojĂĄssal tĂĄlalva

Zosui marhahĂșssal

A Zosui egy hagyomĂĄnyos japĂĄn Ă©tel, amely rizsbƑl kĂ©szĂŒlt, gazdag alaplĂ©vel Ă©s zöldsĂ©gekkel. Az Ă©tel vĂĄltozatai többfĂ©le hĂșsfelhasznĂĄlĂĄst tartalmaznak, de a marhahĂșsos vĂĄltozat kĂŒlönösen gazdag Ă­zeket ad a levesnek. A tojĂĄs hozzĂĄadĂĄsĂĄval az Ă©tel mĂ©g krĂ©mesebbĂ© vĂĄlik. A Zosui könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©tel, Ă©s rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł, mivel a rizs, hĂșs Ă©s zöldsĂ©gek kombinĂĄciĂłja biztosĂ­tja a megfelelƑ tĂĄpanyagokat.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g MarhahĂșs (darabolva)
⭕ 150 g Rizs
⭕ 500 ml ZöldsĂ©g alaplĂ©
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámmagolaj
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 ág Friss koriander
⭕ 50 g Tavaszi zöldsĂ©gek (pl. spenĂłt)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst daraboljuk fel aprĂł kockĂĄkra. A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk.

    A marhahĂșs szeletek legyenek egyformĂĄk, hogy egyenletesen fƑjenek.

    2

    Egy nagy lĂĄbasban hevĂ­tsĂŒk fel a szezĂĄmmagolajat, majd pĂĄroljuk meg a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒvegesedni nem kezd.

    A szezĂĄmmagolaj kĂŒlönleges Ă­zt ad az Ă©telnek, de ha nincs kĂ©znĂ©l, hasznĂĄlhatunk sima olĂ­vaolajat is.

    3

    Adjunk hozzĂĄ a felkockĂĄzott marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsuk 5-6 percig, amĂ­g enyhĂ©n meg nem barnul.

    A hĂșs könnyen megpuhul, ha nem tĂșlsĂŒtjĂŒk, Ă­gy figyeljĂŒnk arra, hogy ne Ă©gjen meg.

    4

    ÖntsĂŒk hozzĂĄ a zöldsĂ©g alaplevet, Ă©s forraljuk fel. A rizst alaposan ĂĄtöblĂ­tjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a leveshez.

    Ha nem szeretnĂ©nk tĂșl hĂ­g levest, hasznĂĄlhatunk kevesebb alaplevet.

    5

    Add hozzå a szójaszószt, és hagyd, hogy a rizs teljesen megpuhul, kb. 15-20 perc alatt.

    A rizsnek teljesen meg kell puhulnia, hogy jól felszívja a fƱszeres alaplevet.

    6

    Amikor a rizs kész, verj fel egy tojåst, és óvatosan keverd a levesbe, hogy egy kis krémes ållagot adjon a Zosuinak.

    A tojås hozzåadåsa segít a leves gazdagabb ållagånak elérésében.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrj a levesre friss zöldhagymĂĄt, koriandert Ă©s tavaszi zöldsĂ©geket.

    A tavaszi zöldségek frissessége kiemeli az étel ízét, és színesebbé teszi a tålalåst.