Praline Ice Cream tálalva

Praline Ice Cream

A Praline Ice Cream egy amerikai klasszikus, amely csokoládés fagylaltot, pörkölt pecán diót és karamellás ízeket ötvöz. Az édesség alapja a gazdag, krémes csokoládé és vanília fagylalt, amelyhez a pörkölt pecán dió ad egyedi textúrát és ízt. A recept a 20. század elején vált népszerűvé, és azóta mindenki kedvencévé vált, akik szeretik a gazdag, édes fagylaltokat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 ml Tejszín
200 ml Tej
100 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Pecán dió
100 g Tejcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a tejszínt és a tejet egy közepes lábasban melegítsd össze, amíg forrni kezd.

    Ügyelj arra, hogy ne égjen le a tej, folyamatosan kevergesd.

    2

    A cukrot és a vaníliás cukrot keverd a meleg tejszínhez, és folyamatosan keverd, amíg teljesen feloldódik.

    A cukor teljes feloldódása fontos a sima állag eléréséhez.

    3

    A tejcsokoládét olvaszd fel vízgőz felett, és amikor sima lesz, keverd bele a tejkrémhez.

    A vízgőz feletti olvasztás megakadályozza, hogy a csokoládé megégjen. Mikróban is olvaszthatod, de figyelj rá, hogy ne melegítsd túl.

    4

    A pecán diót pörköld meg egy serpenyőben, amíg illatos és enyhén ropogós lesz, majd aprítsd fel kisebb darabokra.

    A dió pörkölése kiemeli az ízét. Vigyázz, ne égesd meg!

    5

    Tedd a pörkölt diót a fagylaltkeverékhez, és hagyd, hogy a massza lehűljön.

    A masszát teljesen hűtsd le, mielőtt a fagylaltgépbe teszed, különben a fagylaltgép nem fog megfelelően működni.

    6

    Miután a keverék lehűlt, öntsd a fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításainak megfelelően.

    A fagylaltgép használata előtt győződj meg róla, hogy a tartály megfelelően lehűlt.

    7

    Tedd a kész praliné fagylaltot a fagyasztóba, hogy teljesen megdermedjen, körülbelül 4 órán keresztül.

    Ha nincs fagylaltgéped, a keveréket tedd fagyasztóba, és 30 percenként keverd át, amíg el nem éri a kívánt állagot.

    8

    Tálald az elkészült praliné fagylaltot, és élvezd a gazdag, krémes ízeket!

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot pár percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen.