A brokkolit mosd meg, majd vágd rózsáira. Forralj vizet egy fazékban, és tedd bele a brokkolit, majd főzd 5-7 percig, amíg a brokkoli megpuhul, de még roppanós marad.
A brokkolit ne főzd túl, mert akkor elveszíti friss ízét és tápanyagait. A tűpróba segít abban, hogy a brokkoli ne legyen túlfőzve.
Amíg a brokkoli fő, a fokhagymát zúzd össze, majd egy kis serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű íze lesz.
A túrót és tejfölt egy tálban keverd össze. Add hozzá a megpirított fokhagymát, citromlét, sót, borsot és füstölt paprikát, majd alaposan keverd el.
A túrót krémesebbé teheted, ha egy botmixerrel pürésíted, hogy lágyabb legyen.
A megfőtt brokkolit tedd egy tálba, majd keverd össze a túrós keverékkel.
A brokkolit óvatosan forgasd össze a túrós keverékkel, hogy ne törjön össze túlzottan.
A kész tálat friss petrezselyemmel díszítsd, majd locsold meg a maradék olívaolajjal.
A petrezselyem frissessége és a füstölt paprika gazdagítja az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.