Prebiotikus brokkolis túrós tál, friss petrezselyemmel tálalva

Prebiotikus brokkolis túrós tál

A Prebiotikus brokkolis túrós tál egy ízletes és tápláló étel, amely a brokkoli és túró gazdag tápanyag-tartalmát ötvözi. A brokkoli egy kiváló prebiotikus élelmiszer, amely segít a bélflóra fenntartásában, míg a túró fehérjetartalma segíti az izomépítést. Ezt az ételt könnyen elkészíthetjük napi étkezésként, és egyedi ízvilágot ad a friss fűszerekkel és a füstölt paprikával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Brokkoli
200 g Túró
100 g Tejföl
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit mosd meg, majd vágd rózsáira. Forralj vizet egy fazékban, és tedd bele a brokkolit, majd főzd 5-7 percig, amíg a brokkoli megpuhul, de még roppanós marad.

    A brokkolit ne főzd túl, mert akkor elveszíti friss ízét és tápanyagait. A tűpróba segít abban, hogy a brokkoli ne legyen túlfőzve.

    2

    Amíg a brokkoli fő, a fokhagymát zúzd össze, majd egy kis serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű íze lesz.

    3

    A túrót és tejfölt egy tálban keverd össze. Add hozzá a megpirított fokhagymát, citromlét, sót, borsot és füstölt paprikát, majd alaposan keverd el.

    A túrót krémesebbé teheted, ha egy botmixerrel pürésíted, hogy lágyabb legyen.

    4

    A megfőtt brokkolit tedd egy tálba, majd keverd össze a túrós keverékkel.

    A brokkolit óvatosan forgasd össze a túrós keverékkel, hogy ne törjön össze túlzottan.

    5

    A kész tálat friss petrezselyemmel díszítsd, majd locsold meg a maradék olívaolajjal.

    A petrezselyem frissessége és a füstölt paprika gazdagítja az étel ízét.