Prebiotikus póréhagymás-ananászos saláta tálalva friss zöldségekkel és petrezselyemmel

Prebiotikus póréhagymás-ananászos saláta

A prebiotikus póréhagymás-ananászos saláta egy tápláló és egészséges étel, amely nemcsak finom, hanem a bélflóra egészségének fenntartásában is segít. A póréhagyma és ananász kombinációja frissítő és különleges ízt ad a salátának, míg a mézes-citromos öntet egyensúlyba hozza az ízeket. Az étel tökéletes választás könnyed étkezéshez vagy egy gyors, egészséges ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
200 g Ananász
2 ek. Friss citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Méz
100 g Kukorica
2 ek. Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, majd öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges földet.

    A póréhagyma alsó részét mindig alaposan vágd le, mert itt könnyen felhalmozódhat a föld.

    2

    Az ananászt hámozd meg, távolítsd el a kemény közepét, majd vágd fel apró kockákra.

    Ha friss ananászt használsz, ügyelj arra, hogy érett és édes legyen, hogy a salátában jól passzoljon az ízekhez.

    3

    A kukoricát öblítsd le, és szűrd le, ha konzervet használsz, majd adj hozzá a póréhagymához és ananászhoz.

    Ha friss kukoricát használsz, azt előtte meg kell főzni vagy grillezni.

    4

    A citromlevet, olívaolajat és mézet keverd össze egy tálban, és öntsd a salátára. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A méz ad egy kis édességet, ami jól ellensúlyozza a póréhagyma enyhe kesernyésségét.

    5

    Végül szórd meg friss petrezselyemmel, és alaposan keverd össze, hogy minden hozzávaló jól átjárja a dressing.