Prebiotikus póréhagymás-fokhagymás rakott étel friss petrezselyemmel tálalva

Prebiotikus póréhagymás-fokhagymás rakott étel

A póréhagyma és fokhagyma kombinációja egy egészséges és ínycsiklandó ételt alkot, amely nemcsak finom, hanem prebiotikus hatású is. A rakott étel gazdag tápanyagokban, segíti az emésztést és kiváló választás azok számára, akik egészséges étkezéseket keresnek. A fokhagyma és póréhagyma harmonikusan egészítik ki egymást, míg a krémes kókuszkrém és tojásos keverék selymes textúrát ad az ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Póréhagyma
4 gerezd Fokhagyma
200 ml Kókuszkrém
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tejföl
1 csokor Friss petrezselyem
2 db Tojás
1 tk.
1 csipet Friss bors
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd félkarikákra, a fokhagymát apróra, majd a póréhagymát egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg 5-7 percig.

    A póréhagymát ne pirítsd túl gyorsan, hogy megőrizze frissességét és enyhén édes ízét.

    2

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd tovább 1-2 percig, hogy kioldódjanak az ízek.

    A fokhagyma nagyon gyorsan megéghet, ezért ügyelj arra, hogy ne hagyd sokáig a serpenyőben.

    3

    A kókuszkrémet és a tejfölt keverd össze egy tálban, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A kókuszkrém gazdag ízt ad az ételnek, és remek alternatívája a tejszínnek.

    4

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a kókuszkrémes keverékhez. Jól keverd össze.

    A tojás segít, hogy a rakott étel szilárd és jól összeálljon a sütés során.

    5

    Egy sütőtálat kenj ki olívaolajjal, és tedd bele a póréhagymás keveréket.

    Az olívaolaj nemcsak segít a sütőtál kenésében, hanem egy finom, enyhén gyümölcsös ízt is ad az ételnek.

    6

    Öntsd rá a kókuszkrémes-tojásos keveréket, és jól egyenletesen oszlasd el a tálban.

    Ha szeretnéd, a tetejére szórhatsz egy kis reszelt parmezánt, hogy szép ropogós, aranybarna réteg keletkezzen a sütés során.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, hogy a belső része is megfelelően átsüljön.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy színt és frissességet adjon az ételnek.

    A friss petrezselyem nemcsak színt, hanem friss ízt is ad a rakott ételnek.