Prebiotikus póréhagymås-fokhagymås rakott étel friss petrezselyemmel tålalva

Prebiotikus póréhagymås-fokhagymås rakott étel

A pĂłrĂ©hagyma Ă©s fokhagyma kombinĂĄciĂłja egy egĂ©szsĂ©ges Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©telt alkot, amely nemcsak finom, hanem prebiotikus hatĂĄsĂș is. A rakott Ă©tel gazdag tĂĄpanyagokban, segĂ­ti az emĂ©sztĂ©st Ă©s kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik egĂ©szsĂ©ges Ă©tkezĂ©seket keresnek. A fokhagyma Ă©s pĂłrĂ©hagyma harmonikusan egĂ©szĂ­tik ki egymĂĄst, mĂ­g a krĂ©mes kĂłkuszkrĂ©m Ă©s tojĂĄsos keverĂ©k selymes textĂșrĂĄt ad az Ă©telnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g PĂłrĂ©hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 200 ml KĂłkuszkrĂ©m
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 100 ml Tejföl
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Friss bors
⭕ 50 g Parmezán sajt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt vĂĄgd fĂ©lkarikĂĄkra, a fokhagymĂĄt aprĂłra, majd a pĂłrĂ©hagymĂĄt egy serpenyƑben az olĂ­vaolajon pirĂ­tsd meg 5-7 percig.

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl gyorsan, hogy megƑrizze frissessĂ©gĂ©t Ă©s enyhĂ©n Ă©des Ă­zĂ©t.

    2

    Add hozzå az apróra vågott fokhagymåt, és pirítsd tovåbb 1-2 percig, hogy kioldódjanak az ízek.

    A fokhagyma nagyon gyorsan megĂ©ghet, ezĂ©rt ĂŒgyelj arra, hogy ne hagyd sokĂĄig a serpenyƑben.

    3

    A kókuszkrémet és a tejfölt keverd össze egy tålban, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A kókuszkrém gazdag ízt ad az ételnek, és remek alternatívåja a tejszínnek.

    4

    A tojåsokat verd fel, majd add hozzå a kókuszkrémes keverékhez. Jól keverd össze.

    A tojĂĄs segĂ­t, hogy a rakott Ă©tel szilĂĄrd Ă©s jĂłl összeĂĄlljon a sĂŒtĂ©s sorĂĄn.

    5

    Egy sĂŒtƑtĂĄlat kenj ki olĂ­vaolajjal, Ă©s tedd bele a pĂłrĂ©hagymĂĄs keverĂ©ket.

    Az olĂ­vaolaj nemcsak segĂ­t a sĂŒtƑtĂĄl kenĂ©sĂ©ben, hanem egy finom, enyhĂ©n gyĂŒmölcsös Ă­zt is ad az Ă©telnek.

    6

    Öntsd rĂĄ a kĂłkuszkrĂ©mes-tojĂĄsos keverĂ©ket, Ă©s jĂłl egyenletesen oszlasd el a tĂĄlban.

    Ha szeretnĂ©d, a tetejĂ©re szĂłrhatsz egy kis reszelt parmezĂĄnt, hogy szĂ©p ropogĂłs, aranybarna rĂ©teg keletkezzen a sĂŒtĂ©s sorĂĄn.

    7

    ElƑmelegĂ­tett 180°C-os sĂŒtƑben sĂŒsd 25-30 percig, amĂ­g a teteje szĂ©p aranybarna lesz.

    Ha a teteje tĂșl gyorsan pirul, takard le alufĂłliĂĄval, hogy a belsƑ rĂ©sze is megfelelƑen ĂĄtsĂŒljön.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss petrezselyemmel, hogy szĂ­nt Ă©s frissessĂ©get adjon az Ă©telnek.

    A friss petrezselyem nemcsak színt, hanem friss ízt is ad a rakott ételnek.