Prebiotikus spárgás-sült csirke, egészséges és tápláló étel

Prebiotikus spárgás-sült csirke

A Prebiotikus spárgás-sült csirke egy egyszerű, de rendkívül tápláló étel. A csirke és a spárga kombinációja gazdag tápanyagokban és prebiotikumokban, amelyek segítenek a bélflóra egészségének fenntartásában. A fokhagyma, citrom és rozmaring hozzáadása különleges ízvilágot ad, miközben az étel egészséges és könnyen elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke mell filé
300 g Spárga
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
1 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
2 ek. Prebiotikus ételek (pl. fokhagyma, spárga)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke melleket mosd meg, és töröld szárazra. Ízesítsd sóval és borssal.

    Ha a csirkemell túl száraznak tűnik, egy kis olívaolajjal bekenheted, hogy szaftosabb maradjon.

    2

    A spárgát mosd meg, a fás végét vágd le, majd vágd darabokra.

    A spárga főzéséhez a végeit mindig vágd le, mert ezek kemények és nem eszhetőek.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és tedd félre.

    A fokhagyma a prebiotikus tulajdonságainak köszönhetően segíti a bélflórát, így az étel tápláló és egészséges.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a csirke mellét mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirke mindkét oldalát pirítsd meg alacsony lángon, hogy a belseje ne száradjon ki.

    5

    Miután a csirke megpirult, tedd a sütőbe, és süsd 20-25 percig 180°C-on, amíg teljesen átsül.

    A csirke akkor készen van, ha a belseje már nem rózsaszín, és a hús könnyen elválik a csonttól.

    6

    A spárgát tedd a sütőbe a csirke mellé, és süsd 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A spárga ne legyen túl főzve, mert akkor elveszíti frissességét és ízét. A megfelelő állag az, ha a spárga enyhén roppanós marad.

    7

    Tálalás előtt facsard rá a citrom levét a csirkére, és szórd meg friss rozmaringgal.

    A citrom frissességet ad a csirke ízének, míg a rozmaring fűszeres íze kiemeli az étel ízvilágát.