A csirke melleket mosd meg, és töröld szárazra. Ízesítsd sóval és borssal.
Ha a csirkemell túl száraznak tűnik, egy kis olívaolajjal bekenheted, hogy szaftosabb maradjon.
A spárgát mosd meg, a fás végét vágd le, majd vágd darabokra.
A spárga főzéséhez a végeit mindig vágd le, mert ezek kemények és nem eszhetőek.
A fokhagymát zúzd össze, és tedd félre.
A fokhagyma a prebiotikus tulajdonságainak köszönhetően segíti a bélflórát, így az étel tápláló és egészséges.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a csirke mellét mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz.
A csirke mindkét oldalát pirítsd meg alacsony lángon, hogy a belseje ne száradjon ki.
Miután a csirke megpirult, tedd a sütőbe, és süsd 20-25 percig 180°C-on, amíg teljesen átsül.
A csirke akkor készen van, ha a belseje már nem rózsaszín, és a hús könnyen elválik a csonttól.
A spárgát tedd a sütőbe a csirke mellé, és süsd 10-15 percig, amíg megpuhul.
A spárga ne legyen túl főzve, mert akkor elveszíti frissességét és ízét. A megfelelő állag az, ha a spárga enyhén roppanós marad.
Tálalás előtt facsard rá a citrom levét a csirkére, és szórd meg friss rozmaringgal.
A citrom frissességet ad a csirke ízének, míg a rozmaring fűszeres íze kiemeli az étel ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.