A brokkolit mosd meg, majd vágd rózsáira. Főzd sós vízben 5-7 percig, hogy enyhén megpuhuljon, de még roppanós maradjon.
Ne főzd túl a brokkolit, mert elveszítheti a friss ízét és textúráját. A túlzott főzés után az étel is túlságosan vizes lesz.
A fokhagymát pucold meg és aprítsd fel. Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, hogy felszabaduljon az aromája, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Használj alacsonyabb hőmérsékletet, hogy elkerüld a fokhagyma megégését, ami keserű ízt adhat az ételnek.
A túrót, tojásokat, tejfölt, sót és borsot egy tálban keverd össze simára. Az összes hozzávalót jól dolgozd össze, hogy egy egységes masszát kapj.
Ha a túró túl száraz, egy kis tejföl hozzáadásával javíthatsz az állagán. Ha túl sűrű, egy kis víz is segíthet.
A brokkolit tedd egy tűzálló tál aljára, majd öntsd rá a túrós keveréket. Egyenletesen oszlasd el, hogy minden falat egyformán gazdag legyen túrós töltelékkel.
Ha tűzálló edényt használsz, ügyelj arra, hogy kenj ki egy kevés olajat, hogy ne ragadjon le az étel.
A tetejére szórd rá a reszelt sajtot, és díszítsd a rozmaring ágával.
A sajt egy extra réteg ízt ad, és finom aranybarna kérget képez a tetején, de ha szeretnéd, el is hagyhatod.
Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna és ropogós lesz.
Ha a rakott étel teteje túlságosan gyorsan pirul, takard le fóliával, hogy az étel alja is szépen megsüljön.
Miután elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni pár percig, hogy az ízek összeérjenek, és könnyebben szeletelhető legyen.
A rakott ételt melegen tálald, hogy a túró lágy és krémes maradjon, de ha másnap is szeretnéd fogyasztani, akkor a hűtőben tárold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.