Prebiotikus túrós-brokkolis rakott étel, reszelt sajttal és rozmaringgal tálalva

Prebiotikus túrós-brokkolis rakott étel

A túrós-brokkolis rakott étel egy klasszikus magyar étel, amely könnyen változtatható, hogy megfeleljen a modern táplálkozási trendeknek. A brokkoli, mint prebiotikus élelmiszer, kiváló hatással van az emésztésre, míg a túró gazdag fehérjében. Ez az étel egy olyan egészséges választás, ami nemcsak tápláló, hanem rendkívül ízletes is. A sajtos és rozmaringos réteg a tetején adja meg az étel különlegességét, miközben a túró és brokkoli kombinációja egy harmonikus ízhatást eredményez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Túró
300 g Brokkoli
2 db Tojás
100 g Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Reszelt sajt
1 ág Rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit mosd meg, majd vágd rózsáira. Főzd sós vízben 5-7 percig, hogy enyhén megpuhuljon, de még roppanós maradjon.

    Ne főzd túl a brokkolit, mert elveszítheti a friss ízét és textúráját. A túlzott főzés után az étel is túlságosan vizes lesz.

    2

    A fokhagymát pucold meg és aprítsd fel. Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, hogy felszabaduljon az aromája, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    Használj alacsonyabb hőmérsékletet, hogy elkerüld a fokhagyma megégését, ami keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    A túrót, tojásokat, tejfölt, sót és borsot egy tálban keverd össze simára. Az összes hozzávalót jól dolgozd össze, hogy egy egységes masszát kapj.

    Ha a túró túl száraz, egy kis tejföl hozzáadásával javíthatsz az állagán. Ha túl sűrű, egy kis víz is segíthet.

    4

    A brokkolit tedd egy tűzálló tál aljára, majd öntsd rá a túrós keveréket. Egyenletesen oszlasd el, hogy minden falat egyformán gazdag legyen túrós töltelékkel.

    Ha tűzálló edényt használsz, ügyelj arra, hogy kenj ki egy kevés olajat, hogy ne ragadjon le az étel.

    5

    A tetejére szórd rá a reszelt sajtot, és díszítsd a rozmaring ágával.

    A sajt egy extra réteg ízt ad, és finom aranybarna kérget képez a tetején, de ha szeretnéd, el is hagyhatod.

    6

    Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna és ropogós lesz.

    Ha a rakott étel teteje túlságosan gyorsan pirul, takard le fóliával, hogy az étel alja is szépen megsüljön.

    7

    Miután elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni pár percig, hogy az ízek összeérjenek, és könnyebben szeletelhető legyen.

    A rakott ételt melegen tálald, hogy a túró lágy és krémes maradjon, de ha másnap is szeretnéd fogyasztani, akkor a hűtőben tárold.