Pretzel csirkemell filével tálalva, gazdag csirkemell csíkokkal a tetején, kívül ropogós és belül puha.

Pretzel csirkemell filével

A pretzel egy német eredetű péksütemény, amely a 17. századra nyúlik vissza. A csirkemell filével való párosítása egy modern változatot ad az ételnek, amely a ropogós tésztát és a puha, gazdag csirkemell ízét ötvözi. A csirkemell remekül kiegészíti a pretzel ízét, és egy ínycsiklandó ételt alkot. A pretzel csirkemell filével ideális választás egy gyors étkezéshez vagy snackhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
250 ml Víz
0.5 tk.
1 db Tojás
200 g Csirkemell filé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    A tésztából formázz kis hengereket, majd csavard őket körbe, hogy pretzel alakot kapj. Helyezd a formázott tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nehezen tartja a formáját, tartsd egy-két percig a tésztát a kezedben, hogy egy kicsit formásabb legyen.

    3

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kevés sót. A kész pretzeleket egyenként helyezd a forró vízbe, és pár másodpercig főzd őket, amíg feljönnek a víz tetejére.

    Ne tedd túl sok pretzelt egyszerre a vízbe, mert összeragadhatnak!

    4

    Helyezd a pretzeleket vissza a tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Mindig figyeld a sütőt, mert a különböző típusú sütők másképp sütnek!

    5

    A csirkemell filét szeleteld fel vékony csíkokra, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg, amíg szép aranybarna lesz.

    A csirkemell filét sóval és borssal ízesítheted, hogy még finomabb legyen.

    6

    Miután a pretzel megsült, helyezd rá a megsült csirkemell csíkokat. A csirkemell gazdag íze remekül kiegészíti a ropogós tésztát.

    A csirkemell filét tálalás előtt megforgathatod egy kis friss citromlében, hogy frissítő ízt adj neki.

    7

    A pretzel csirkemell filével készen áll a tálalásra. Élvezd frissen, ropogós és ínycsiklandó finomságként.

    A pretzel akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztod, de tárolhatod légmentesen záró edényben is.