Pretzel karamellás szósszal tálalva, gazdag karamell bevonattal, kívül ropogós és belül puha.

Pretzel karamellás szósszal

A pretzel német eredetű sütemény, amely a 17. századra nyúlik vissza. A karamellás szósszal való párosítása egy modern változat, amely az édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát hozza létre. Az elkészített pretzel kívül ropogós, míg a karamell szósz gazdag, édes ízt ad neki. Kiváló választás édességként, különleges alkalmakra, vagy egyszerűen, ha egy finom snackre vágysz. A legjobb élmény érdekében fogyaszd frissen, de tárolhatod légmentesen záró edényben is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
250 ml Víz
0.5 tk.
1 db Tojás
150 g Karamell szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    A tésztából formázz kis hengereket, majd csavard őket körbe, hogy pretzel alakot kapj. Helyezd a formázott tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nehezen tartja a formáját, tartsd egy-két percig a tésztát a kezedben, hogy egy kicsit formásabb legyen.

    3

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kevés sót. A kész pretzeleket egyenként helyezd a forró vízbe, és pár másodpercig főzd őket, amíg feljönnek a víz tetejére.

    Ne tedd túl sok pretzelt egyszerre a vízbe, mert összeragadhatnak!

    4

    Helyezd a pretzeleket vissza a tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Mindig figyeld a sütőt, mert a különböző típusú sütők másképp sütnek!

    5

    Míg a pretzel sül, készítsd el a karamell szószt. A karamell szószhoz olvaszd fel a cukrot egy lábasban közepes lángon, majd amikor karamellizálódik, add hozzá a vajat és a tejet. Hagyjuk, hogy a karamell teljesen feloldódjon.

    Ha a karamell túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyebben önthető legyen.

    6

    Miután a pretzel kisült és lehűlt, locsold meg a karamell szószsal. A karamell egyenletesen borítja be a pretzelt, így extra finom ízt ad neki.

    A karamell ne legyen túl forró, amikor ráöntöd a pretzelra, mert megolvadhat tőle a tészta.

    7

    Miután a karamell szósz megdermedt, a pretzel készen áll a tálalásra. Élvezd frissen, puha és karamellás finomságként.

    A pretzel akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztod, de tárolhatod légmentesen záró edényben is.