Pretzel pulykasonkával tálalva, gazdag pulykasonkával a tetején, kívül ropogós és belül puha.

Pretzel pulykasonkával

A pretzel egy német eredetű klasszikus péksütemény, amelyet világszerte elterjedt. A pulykasonkával való párosítása egy különleges változatot ad az ételnek, ami az édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát hozza létre. A pulykasonka gazdag íze tökéletesen kiegészíti a pretzel ropogós tésztáját, és egy ínycsiklandó ételt alkot. A pretzel pulykasonkával ideális snack vagy gyors étkezés, és egyszerűen elkészíthető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
250 ml Víz
0.5 tk.
1 db Tojás
150 g Pulykasonka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    A tésztából formázz kis hengereket, majd csavard őket körbe, hogy pretzel alakot kapj. Helyezd a formázott tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nehezen tartja a formáját, tartsd egy-két percig a tésztát a kezedben, hogy egy kicsit formásabb legyen.

    3

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kevés sót. A kész pretzeleket egyenként helyezd a forró vízbe, és pár másodpercig főzd őket, amíg feljönnek a víz tetejére.

    Ne tedd túl sok pretzelt egyszerre a vízbe, mert összeragadhatnak!

    4

    Helyezd a pretzeleket vissza a tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Mindig figyeld a sütőt, mert a különböző típusú sütők másképp sütnek!

    5

    A pulykasonkát vágd apró csíkokra. Ügyelj arra, hogy vékony legyen, így könnyebben elfér a pretzel tetején.

    Használj friss, sós pulykasonkát, hogy fokozza a pretzel ízét.

    6

    Miután a pretzel megsült, helyezd rá a pulykasonka csíkokat. A pulykasonka sós, gazdag íze jól illik a ropogós tésztához.

    A pulykasonkát melegen tálald, hogy jobban érvényesüljenek az ízek.

    7

    A pretzel pulykasonkával készen áll a tálalásra. Élvezd frissen, ropogós és ínycsiklandó finomságként.

    A pretzel akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztod, de tárolhatod légmentesen záró edényben is.