Pretzel tejcsokoládéval tálalva, gazdag csokoládéba mártva, kívül ropogós és belül puha.

Pretzel tejcsokoládéval

A pretzel eredetileg német eredetű, és a 17. századra nyúlik vissza, de azóta világszerte elterjedt. A tejcsokoládéval való kombinációja egy modern változat, amely az édes és sós ízek tökéletes harmóniáját hozza létre. Amikor a sütemények frissen kisülnek és a csokoládéval bevonva tálaljuk, azok különleges élményt nyújtanak, amit mindenki élvezhet. A legjobb élmény érdekében frissen fogyaszd, de néhány napig tárolhatod is légmentesen. Tökéletes édesség baráti összejövetelekre vagy akár ajándéknak is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
200 g Tejcsokoládé
250 ml Víz
0.5 tk.
1 db Tojás
1 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    A tésztából formázz kis hengereket, majd csavard őket körbe, hogy pretzel alakot kapj. Helyezd a formázott tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nehezen tartja a formáját, tartsd egy-két percig a tésztát a kezedben, hogy egy kicsit formásabb legyen.

    3

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kevés sót. A kész pretzeleket egyenként helyezd a forró vízbe, és pár másodpercig főzd őket, amíg feljönnek a víz tetejére.

    Ne tedd túl sok pretzelt egyszerre a vízbe, mert összeragadhatnak!

    4

    Helyezd a pretzeleket vissza a tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Mindig figyeld a sütőt, mert a különböző típusú sütők másképp sütnek!

    5

    Míg a pretzel sül, a tejcsokoládét olvaszd fel gőz felett vagy mikróban. Amikor kész, mártsd bele a sült pretzel darabokat a csokoládéba, majd helyezd őket hűlni.

    Ha szeretnéd, a csokoládé mellé fahéjat is szórhatsz, hogy extra ízt adj neki!

    6

    Miután a csokoládé megdermedt, a pretzel készen áll a tálalásra. Élvezd frissen, puha és csokoládéval teli finomságként.

    A pretzel akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztod, de tárolhatod légmentesen záró edényben is.