Probiotikus áfonya kombucha, jéggel és friss áfonyával

Probiotikus Áfonya kombucha

A kombucha egy tradicionális kínai ital, amely erjesztett teából készül, és az egészséges probiotikus kultúrák miatt kedvelt. Az áfonyás változat egy friss, antioxidánsokban gazdag verzió, amely segíthet az emésztés javításában és a bélflóra egészségének megőrzésében. Az áfonya és kombucha kombinációja különleges, enyhén savanykás és édes ízt ad, miközben frissítő és szénsavas élményt kínál. A probiotikus áfonya kombucha az egyik legjobb választás, ha egészséges, otthon elkészíthető italra vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Kombucha tea (erjesztett tea)
100 g Áfonya
50 g Cukor
1 cm Gyömbér
1 ek. Citromlé
1 db Probiotikus kultúra (SCOBY)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a kombucha alapot a fekete tea főzésével. Ha kész a tea, hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd add hozzá a cukrot, és keverd el, amíg teljesen fel nem oldódik.

    A tea elkészítése előtt ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró, különben elpusztíthatja a SCOBY-t.

    2

    Tedd a kihűlt teát egy tiszta üvegbe, és adj hozzá egy SCOBY-t. Fedd le egy gézzel vagy konyharuhával, hogy megakadályozza a levegő bejutását.

    A SCOBY kulcsfontosságú az erjedéshez, ezért figyelj arra, hogy tiszta kézzel dolgozz, és ne érj hozzá túl gyakran.

    3

    Hagyd erjedni a kombuchát szobahőmérsékleten 7-10 napig. A hosszabb erjedés erősebb ízt eredményez.

    Minél tovább hagyod erjedni, annál savanyúbb lesz a kombucha. Kóstold meg 7 nap után, hogy elérted-e a kívánt ízt.

    4

    Miután elkészült a kombucha, add hozzá az áfonyát, és keverd el. Ha szeretnéd, áfonyapürét is készíthetsz belőle.

    Az áfonyát jól pürésítheted, hogy jobban oldódjon fel a kombuchában, és még intenzívebb ízt kapj.

    5

    Öntsd a kombuchát üvegekbe, és hagyd másodlagos erjedésre 2-3 napig. Ekkor a szénsavak fejlődnek ki, és a kombucha íze fokozódik.

    Ne töltsd túl a palackokat, hogy a szén-dioxid szabadon el tudjon távozni. Az üvegek csak háromnegyedig legyenek tele.

    6

    A másodlagos erjedés után tálald a kombuchát jéghidegen, friss áfonyával díszítve.

    A kombucha szén-dioxidot tartalmaz, így friss és pezsgő ízt ad az italnak.