Készítsd el a kombucha alapot a fekete tea főzésével. Ha kész a tea, hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd add hozzá a cukrot, és keverd el, amíg teljesen fel nem oldódik.
A tea elkészítése előtt ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró, különben elpusztíthatja a SCOBY-t.
Tedd a kihűlt teát egy tiszta üvegbe, és adj hozzá egy SCOBY-t. Fedd le egy gézzel vagy konyharuhával, hogy megakadályozza a levegő bejutását.
A SCOBY kulcsfontosságú az erjedéshez, ezért figyelj arra, hogy tiszta kézzel dolgozz, és ne érj hozzá túl gyakran.
Hagyd erjedni a kombuchát szobahőmérsékleten 7-10 napig. A hosszabb erjedés erősebb ízt eredményez.
Minél tovább hagyod erjedni, annál savanyúbb lesz a kombucha. Kóstold meg 7 nap után, hogy elérted-e a kívánt ízt.
Miután elkészült a kombucha, add hozzá az áfonyát, és keverd el. Ha szeretnéd, áfonyapürét is készíthetsz belőle.
Az áfonyát jól pürésítheted, hogy jobban oldódjon fel a kombuchában, és még intenzívebb ízt kapj.
Öntsd a kombuchát üvegekbe, és hagyd másodlagos erjedésre 2-3 napig. Ekkor a szénsavak fejlődnek ki, és a kombucha íze fokozódik.
Ne töltsd túl a palackokat, hogy a szén-dioxid szabadon el tudjon távozni. Az üvegek csak háromnegyedig legyenek tele.
A másodlagos erjedés után tálald a kombuchát jéghidegen, friss áfonyával díszítve.
A kombucha szén-dioxidot tartalmaz, így friss és pezsgő ízt ad az italnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.