Készítsd el az édesített fekete teát: Forralj fel vizet, majd add hozzá a cukrot, és keverd el, amíg fel nem oldódik. Ezután öntsd a teát egy nagy üvegbe, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre.
A tea ne legyen túl meleg, amikor hozzáadod a scoby-t, mert a túl magas hőmérséklet károsíthatja a baktériumokat.
Amikor a tea kihűlt, add hozzá a scoby-t, és fedővel zárd le az üveget. Hagyj egy kis rést, hogy a légzés lehetséges legyen.
A scoby-t mindig tiszta eszközzel kezeljük, hogy elkerüljük a szennyeződéseket és a nem kívánt baktériumok bejutását.
Tedd az üveget egy meleg, sötét helyre (20-30°C), és hagyd fermentálódni 5-7 napig. Az idő előrehaladtával a kombucha egyre erősebb és savanyúbb lesz.
A fermentálás ideje alatt ne zárd le túl szorosan az üveget, mert a gázoknak el kell távozniuk.
Miután letelt az erjedési idő, szűrd le a kombuchát egy tiszta edénybe, hogy eltávolítsd a scoby-t. Ezt egy új adag kombucha készítésére is felhasználhatod.
A scoby-t óvatosan vedd ki, és tartsd tisztán, hogy biztosítsd a következő adag sikeres erjedését.
Az ananászt hámozd meg, és vágd apró kockákra. Az ananászból nyerj levet, majd add hozzá a kombuchához, és keverd jól össze.
Az ananászt frissen válaszd, hogy természetes édes ízt adjon a kombuchának, és ne használj túl érett gyümölcsöt, mert a fermentálás során túl sok sav keletkezhet.
Add hozzá a citromlevet is, hogy frissítő ízt adjon a kombuchának.
A citromlé növeli a kombucha frissességét, és segít a fermentálás során a pH-szint egyensúlyban tartásában.
Tedd vissza a kombuchát egy üvegbe, és hagyd érlelődni még 2-3 napig a hűtőszekrényben.
Az érlelés során az ízek összeérnek, és a kombucha még finomabbá válik.
Tálald hidegen, és élvezd a probiotikus ananász kombuchát frissítő, egészséges italként!
A kombucha legjobban hűtve, frissítő ital formájában ízlik. Fogyasztás előtt jól rázd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.