Probiotikus banános joghurt, friss mentával tálalva

Probiotikus Banános joghurt

A Probiotikus Banános Joghurt egy könnyen elkészíthető, frissítő desszert, amely az egészséges táplálkozás része lehet. A kefir probiotikus jótékony hatása, a joghurt lágy textúrája és a banán természetes édessége együtt egy tápláló és finom ételt alkot. Az étel gyorsan elkészíthető, és nemcsak finom, de a bélflóra egyensúlyának fenntartásában is segít. A friss menta és a citromlé extra frissességet ad, ami még különlegesebbé teszi ezt a desszertet. Ez az étel tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy könnyű desszertként.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Friss banán
300 ml Kefir
200 ml Natúr joghurt
1 ek. Méz
1 tk. Vaníliás cukor
1 tk. Friss citromlé
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánt hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy tálban pépesítsd a banánt villával vagy botmixerrel.

    A banán teljesen érett legyen, hogy természetes édes ízt adjon a joghurtnak.

    2

    Egy nagyobb tálban keverd össze a kefirt, a natúr joghurtot, a mézet és a vaníliás cukrot. Alaposan keverd el, hogy az összes hozzávaló jól összemosódjon.

    Ha nem szereted túl édesen, a méz mennyiségét csökkentheted. Az édesítéshez használhatsz más természetes édesítőt is, mint például stevia.

    3

    Add hozzá a banánpürét a joghurtos keverékhez, és alaposan keverd össze.

    A banán és a joghurt tökéletes kombinációt alkot, és a kefir probiotikus hatása mellett a banán frissítő ízével különleges élményt nyújt.

    4

    Tálalás előtt friss citromlével locsold meg a joghurtot, és ízlés szerint díszítsd friss mentával.

    A citromlé frissítő, enyhén savanykás íze kiemeli a banán édességét, míg a friss menta frissességet ad az ételnek.

    5

    Tálald a joghurtot frissen, vagy tedd a hűtőbe 15-20 percre, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    Hűtve a joghurt még frissítőbb hatást kelt, különösen nyári melegben.