Cseresznyés kefir ital poharakban tálalva, halvány rózsaszínű, krémes ital, cseresznyedarabokkal

Probiotikus Cseresznyés kefir

A cseresznye az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, amely már az ókori Rómában is népszerű volt. A kefirrel való kombinálása nemcsak különleges, hanem egészséges is: a gyümölcs természetes édessége és antioxidánsai kiegészítik a kefir probiotikus tulajdonságait. Technikai tipp: mindig érett, de feszes cseresznyét használj – így nem pépesedik az italban. Amint a cseresznye frissessége találkozik a kefir lágy savanykás ízével, és a méz finoman édesíti, egy igazán hűsítő és krémes ital születik. Ez a recept tökéletes választás reggeli mellé, tízóraira, vagy egyszerűen csak egy nyári felfrissülésre a nap bármely szakában.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
200 g Friss magozott cseresznye
2 ek. Méz
1 ek. Citromlé
0.5 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cseresznyéket alaposan mosd meg, majd magozd ki őket. A kefirt vedd ki a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten 10 percet állni.

    Ha gyorsabban szeretnél dolgozni, használhatsz cseresznyemagozót – így nem törik meg a gyümölcs.

    2

    A cseresznye felét turmixold össze a mézzel, citromlével és vaníliával, amíg sima állagot kapsz.

    Ha nem kedveled a gyümölcshéjat vagy rostokat, a turmixolt keveréket átszűrheted egy finom szűrőn.

    3

    A gyümölcsös keveréket öntsd a kefirhez, és alaposan keverd el, amíg homogén italt nem kapsz.

    Keveréshez használj kézi habverőt – így nem töröd össze a kefir állagát, mégis egységes lesz.

    4

    A maradék cseresznyét darabold kisebbre, majd óvatosan keverd a kefires italhoz.

    A kisebb darabok élvezetes textúrát adnak – de ne legyen túl apró, különben pépes lesz.

    5

    Fedd le a keveréket, és pihentesd hűtőben 20-30 percig. Tálalás előtt keverd át, és poharakba öntve kínáld.

    Dekorációhoz kizárólag kimagozott fél cseresznyét használj – NE kerüljön levél vagy szár a tálalásba!