Az édesburgonyát hámozd meg, darabold fel és főzd puhára enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt. Ezután szűrd le, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a kefirhez adnád.
Ne főzd túl, mert túl vizes lesz – akkor jó, ha egy villa könnyen átszúrja, de nem esik szét.
Tedd a kihűlt főtt édesburgonyát egy turmixgépbe. Add hozzá a natúr kefirt, mézet, fahéjat és a frissen facsart citromlevet.
A fahéj pikáns, meleg karaktert ad az italnak – ne hagyd ki!
Turmixold az egészet sima, selymes állagúvá. Ha túl sűrű, adj hozzá hideg vizet kis mennyiségben, amíg iható állagot kapsz.
Kis adagokban turmixold, ha a készüléked kisebb teljesítményű, hogy ne terheld túl.
Az elkészült italt öntsd poharakba, és tedd hűtőbe legalább 30 percre. Hidegen a legfinomabb, és az ízek is jobban összeérnek.
Tálalás előtt keverd fel, mert az édesburgonya hajlamos leülepedni a pohár alján.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.