Probiotikus édesburgonyás kefir krémes, világos narancssárga színben, pohárban tálalva

Probiotikus Édesburgonyás kefir

A kefir és az édesburgonya párosítása elsőre talán szokatlannak tűnhet, mégis egy harmonikus, krémes és egészséges ital születik belőle. Az édesburgonya természetes édes íze és rosttartalma kiválóan illeszkedik a fermentált kefirhez, amely jótékony baktériumokat tartalmaz az emésztés támogatására. Történeti háttér: A kefir a Kaukázus térségéből származik, míg az édesburgonya az amerikai kontinens őshonos zöldsége, amely mára világszerte népszerű a tápláló reggelikben. Technikai tipp: Mindig teljesen kihűlt édesburgonyát használj, különben a kefir élő kultúrái károsodhatnak. Felhasználói élmény: Ez a krémes, enyhén fűszeres ital tökéletes választás lehet a nap indításához vagy egy nyugtató délutáni pihenéshez is. Érzelmi felvezetés: Ahogy a fahéj illata keveredik a langyos édesburgonyás gőzzel, azonnal beköltözik a konyhába az otthon melege.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Főtt édesburgonya
300 ml Natúr kefir
1 ek. Méz
0.5 tk. Őrölt fahéj
1 ek. Citromlé
50 ml Hideg víz (szükség esetén)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, darabold fel és főzd puhára enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt. Ezután szűrd le, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a kefirhez adnád.

    Ne főzd túl, mert túl vizes lesz – akkor jó, ha egy villa könnyen átszúrja, de nem esik szét.

    2

    Tedd a kihűlt főtt édesburgonyát egy turmixgépbe. Add hozzá a natúr kefirt, mézet, fahéjat és a frissen facsart citromlevet.

    A fahéj pikáns, meleg karaktert ad az italnak – ne hagyd ki!

    3

    Turmixold az egészet sima, selymes állagúvá. Ha túl sűrű, adj hozzá hideg vizet kis mennyiségben, amíg iható állagot kapsz.

    Kis adagokban turmixold, ha a készüléked kisebb teljesítményű, hogy ne terheld túl.

    4

    Az elkészült italt öntsd poharakba, és tedd hűtőbe legalább 30 percre. Hidegen a legfinomabb, és az ízek is jobban összeérnek.

    Tálalás előtt keverd fel, mert az édesburgonya hajlamos leülepedni a pohár alján.