Probiotikus eper-kiwi kefir krémes, világos rózsaszínes-zöldes ital pohárban tálalva

Probiotikus Eper-kiwi kefir

Az eper és a kivi párosa nemcsak frissítő, de tápanyagban gazdag is. Az eper kiváló C-vitamin forrás, míg a kivi rendkívül magas rost- és antioxidáns-tartalommal bír. A kefir, mint fermentált tejtermék, probiotikus baktériumokat tartalmaz, melyek támogatják az emésztést és a bélflóra egyensúlyát. Történeti háttér: A kefir eredete a Kaukázushoz vezethető vissza, míg az eper és a kivi világszerte elterjedt, szezonális gyümölcsökként váltak népszerűvé. Technikai tipp: Az ital textúráját még lágyabbá teheted, ha görög kefirt használsz. Felhasználói élmény: Ideális választás reggeli helyett, edzés után, vagy nyári délutánokon frissítőként. Érzelmi felvezetés: Ahogy a frissen turmixolt eper illata keveredik a kivi üde savanykásságával, igazi tavaszi felfrissülést varázsol a konyhába.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Eper
100 g Kivi
300 ml Natúr kefir
1 ek. Méz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epret mosd meg, szárát távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra. A kivit hámozd meg és szintén darabold fel. Fontos, hogy érett, de nem túlérett gyümölcsöket használj a legjobb íz eléréséhez.

    Ne hagyj levelet az epren – mindig csak a megtisztított húsát használd!

    2

    Tedd az epret és a kivit egy turmixgépbe. Add hozzá a natúr kefirt, a mézet és a frissen facsart citromlevet.

    A citromlé nemcsak az ízeket frissíti, hanem segít megőrizni a szép színt is.

    3

    Turmixold az összetevőket simára, amíg egy selymes állagú, enyhén habos ital nem lesz belőle. Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá egy kevés hideg vizet.

    Ha simább textúrát szeretnél, szűrd le a turmixot egy finom szűrőn keresztül, így eltávolíthatod a kiwi magokat.

    4

    Öntsd a kész italt poharakba, majd tedd hűtőbe legalább 30 percre. Hidegen a legjobb, amikor az ízek összeérnek.

    Fogyasztás előtt keverd fel, mivel a gyümölcsrostok idővel leülepedhetnek az aljára.