Probiotikus joghurt fokhagymĂĄval, grĂĄnĂĄtalmĂĄval Ă©s za’atar fƱszerrel megszĂłrva

Probiotikus FokhagymĂĄs-grĂĄnĂĄtalmĂĄs joghurt

A fokhagymĂĄs joghurt szĂĄmos közel-keleti Ă©s mediterrĂĄn Ă©tel alapjĂĄt kĂ©pezi, ahol nem csupĂĄn Ă­zesĂ­tƑkĂ©nt, hanem hƱsĂ­tƑ, emĂ©sztĂ©st segĂ­tƑ kĂ­sĂ©rƑkĂ©nt is szolgĂĄl. A probiotikus natĂșr joghurtot itt frissĂ­tƑ gyĂŒmölcs, a grĂĄnĂĄtalma egĂ©szĂ­ti ki, amelynek törtĂ©nete szintĂ©n több ezer Ă©vre nyĂșlik vissza – mĂĄr az Ăłkori PerzsiĂĄban is termesztettĂ©k. A grĂĄnĂĄtalma lĂ©dĂșs, roppanĂłs magjai szĂ­nĂŒkkel Ă©s frissessĂ©gĂŒkkel nemcsak kontrasztot visznek az Ă©telbe, de szĂĄmos antioxidĂĄnst is biztosĂ­tanak. Technikai tipp: fontos, hogy a grĂĄnĂĄtalma magjai ne ĂĄztassĂĄk el a joghurtot – ezĂ©rt mindig csak közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt add hozzĂĄ. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha valami kĂŒlönleges, mĂ©gis egĂ©szsĂ©ges elƑételt keresel. TĂĄlalhatĂł friss pitĂĄval, sĂŒlt zöldsĂ©gek mellĂ© vagy akĂĄr salĂĄtĂĄk kiegĂ©szĂ­tƑjekĂ©nt is. Ha nem szereted a mentĂĄt vagy za’atart, helyettesĂ­theted egy csipet rĂłmai kömĂ©nnyel vagy korianderrel, hogy tovĂĄbb variĂĄlhasd az Ă©tel karakterĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 400 g NatĂșr probiotikus joghurt
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 60 g Gránátalma mag
⭕ 1 csipet Só
⭕ 0.5 tk. SzĂĄrĂ­tott menta vagy za\'atar fƱszerkeverĂ©k

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot öntsd egy közepes mĂ©retƱ tĂĄlba, Ă©s hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 5-10 percet pihenni, hogy az Ă­zek jobban össze tudjanak Ă©rni a keverĂ©s utĂĄn.

    A szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ joghurt jobban keverhetƑ Ă©s kellemesebb fogyasztani is.

    2

    Reszeld bele az egy gerezd fokhagymåt a joghurtba, majd keverd el alaposan. Ez adja meg az alap fƱszeres karaktert.

    Ha enyhĂ©bb fokhagymĂĄs Ă­zre vĂĄgysz, elƑbb forrĂĄzd le a gerezdet pĂĄr mĂĄsodpercre, Ă­gy veszĂ­t az erejĂ©bƑl.

    3

    Adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt Ă©s a szĂĄrĂ­tott mentĂĄt vagy za’atart, majd keverd ismĂ©t simĂĄra a joghurtot.

    A za’atar kĂŒlönleges földes-fƱszeres Ă­zt ad – hasznĂĄlj keveset, hogy ne nyomja el a többi Ă­zt.

    4

    A grĂĄnĂĄtalmĂĄt vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s Ăłvatosan ĂŒtögesd ki a magokat egy fakanĂĄllal egy tĂĄl fölött. TĂĄvolĂ­tsd el a fehĂ©r hĂĄrtyĂĄkat.

    Hasznålj mély tålat, és tartsd a vågott felét lefelé, hogy a lé ne fröccsenjen szét.

    5

    A grånåtalma magokat csak tålalåskor szórd a joghurt tetejére, így roppanósak maradnak és friss hatåst keltenek.

    Ne keverd bele koråbban, mert a savas lé elszínezheti a joghurtot és elveszik a kontrasztos hatås.