Probiotikus joghurt fokhagymával, gránátalmával és za’atar fűszerrel megszórva

Probiotikus Fokhagymás-gránátalmás joghurt

A fokhagymás joghurt számos közel-keleti és mediterrán étel alapját képezi, ahol nem csupán ízesítőként, hanem hűsítő, emésztést segítő kísérőként is szolgál. A probiotikus natúr joghurtot itt frissítő gyümölcs, a gránátalma egészíti ki, amelynek története szintén több ezer évre nyúlik vissza – már az ókori Perzsiában is termesztették. A gránátalma lédús, roppanós magjai színükkel és frissességükkel nemcsak kontrasztot visznek az ételbe, de számos antioxidánst is biztosítanak. Technikai tipp: fontos, hogy a gránátalma magjai ne áztassák el a joghurtot – ezért mindig csak közvetlenül tálalás előtt add hozzá. Ez a recept tökéletes választás, ha valami különleges, mégis egészséges előételt keresel. Tálalható friss pitával, sült zöldségek mellé vagy akár saláták kiegészítőjeként is. Ha nem szereted a mentát vagy za’atart, helyettesítheted egy csipet római köménnyel vagy korianderrel, hogy tovább variálhasd az étel karakterét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Natúr probiotikus joghurt
1 gerezd Fokhagyma
60 g Gránátalma mag
1 csipet
0.5 tk. Szárított menta vagy za\'atar fűszerkeverék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot öntsd egy közepes méretű tálba, és hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percet pihenni, hogy az ízek jobban össze tudjanak érni a keverés után.

    A szobahőmérsékletű joghurt jobban keverhető és kellemesebb fogyasztani is.

    2

    Reszeld bele az egy gerezd fokhagymát a joghurtba, majd keverd el alaposan. Ez adja meg az alap fűszeres karaktert.

    Ha enyhébb fokhagymás ízre vágysz, előbb forrázd le a gerezdet pár másodpercre, így veszít az erejéből.

    3

    Adj hozzá egy csipet sót és a szárított mentát vagy za’atart, majd keverd ismét simára a joghurtot.

    A za’atar különleges földes-fűszeres ízt ad – használj keveset, hogy ne nyomja el a többi ízt.

    4

    A gránátalmát vágd félbe, és óvatosan ütögesd ki a magokat egy fakanállal egy tál fölött. Távolítsd el a fehér hártyákat.

    Használj mély tálat, és tartsd a vágott felét lefelé, hogy a lé ne fröccsenjen szét.

    5

    A gránátalma magokat csak tálaláskor szórd a joghurt tetejére, így roppanósak maradnak és friss hatást keltenek.

    Ne keverd bele korábban, mert a savas lé elszínezheti a joghurtot és elveszik a kontrasztos hatás.