A joghurtot öntsd egy közepes méretű tálba, és hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percet pihenni, hogy az ízek jobban össze tudjanak érni a keverés után.
A szobahőmérsékletű joghurt jobban keverhető és kellemesebb fogyasztani is.
Reszeld bele az egy gerezd fokhagymát a joghurtba, majd keverd el alaposan. Ez adja meg az alap fűszeres karaktert.
Ha enyhébb fokhagymás ízre vágysz, előbb forrázd le a gerezdet pár másodpercre, így veszít az erejéből.
Adj hozzá egy csipet sót és a szárított mentát vagy za’atart, majd keverd ismét simára a joghurtot.
A za’atar különleges földes-fűszeres ízt ad – használj keveset, hogy ne nyomja el a többi ízt.
A gránátalmát vágd félbe, és óvatosan ütögesd ki a magokat egy fakanállal egy tál fölött. Távolítsd el a fehér hártyákat.
Használj mély tálat, és tartsd a vágott felét lefelé, hogy a lé ne fröccsenjen szét.
A gránátalma magokat csak tálaláskor szórd a joghurt tetejére, így roppanósak maradnak és friss hatást keltenek.
Ne keverd bele korábban, mert a savas lé elszínezheti a joghurtot és elveszik a kontrasztos hatás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.