Friss borsmentás kefir egy pohárban jégkockákkal és borsmenta levelekkel

Probiotikus Friss borsmentás kefir

A kefir az egyik legismertebb probiotikus ital, amely a keleti országokban már évszázadok óta része a hagyományos étrendnek. A borsmentás kefir friss, üdítő hatásával tökéletes választás meleg napokra. A méz és a limonádé hozzáadásával nemcsak egészséges, hanem ínycsiklandó frissítővé válik. Egy igazi tavaszi-nyári ital, amely segít a bélflóra karbantartásában és segíti az emésztést. A borsmenta frissítő hatása fokozza az ital élvezetét, míg a kefir jótékony hatása már közismert. A borsmentás kefir egy egyszerű, de nagyszerű módja annak, hogy egészségesen hidratáljuk a szervezetünket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
10 levél Friss borsmenta
2 ek. Méz
100 ml Limonádé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsük a kefirt egy nagy tálba vagy pohárba. Ha szeretnénk, szűrhetjük is a kefirt, hogy simább legyen.

    A kefir frissessége kulcsfontosságú, válasszunk jó minőségű, élőflórás kefirt!

    2

    A friss borsmentát apróra vágjuk, hogy intenzívebb ízt kapjunk. A borsmenta frissessége meghatározza a kefir ízét.

    Ha szeretnénk, előre is hűtőbe tehetjük a borsmentát, hogy friss maradjon, és még intenzívebb ízt adjon.

    3

    Adjuk hozzá a mézet a kefirhez, majd keverjük jól össze. A méz nemcsak ízesíti, hanem segíti a probiotikumok aktivitását is.

    Ha nem szeretnénk túl édeset, adjunk kevesebb mézet, de így is érezni fogjuk a borsmenta frissítő ízét.

    4

    Öntsük hozzá a limonádét, amely egy friss, citrusos ízt ad a kefirnek. Ez a lépés segít abban, hogy a kefir könnyedebb, frissítőbb legyen.

    Használjunk házi limonádét, hogy elkerüljük a mesterséges édesítőszereket és az extra adalékokat!

    5

    Keverjük össze jól az összes hozzávalót, majd hűtsük le a kefirt a hűtőben, hogy a borsmenta íze jobban átjárja.

    A kefir jobban érvényesíti az ízeket, ha legalább 1-2 órát pihen a hűtőben.