Öntsük a kefirt egy nagy tálba vagy pohárba. Ha szeretnénk, szűrhetjük is a kefirt, hogy simább legyen.
A kefir frissessége kulcsfontosságú, válasszunk jó minőségű, élőflórás kefirt!
A friss borsmentát apróra vágjuk, hogy intenzívebb ízt kapjunk. A borsmenta frissessége meghatározza a kefir ízét.
Ha szeretnénk, előre is hűtőbe tehetjük a borsmentát, hogy friss maradjon, és még intenzívebb ízt adjon.
Adjuk hozzá a mézet a kefirhez, majd keverjük jól össze. A méz nemcsak ízesíti, hanem segíti a probiotikumok aktivitását is.
Ha nem szeretnénk túl édeset, adjunk kevesebb mézet, de így is érezni fogjuk a borsmenta frissítő ízét.
Öntsük hozzá a limonádét, amely egy friss, citrusos ízt ad a kefirnek. Ez a lépés segít abban, hogy a kefir könnyedebb, frissítőbb legyen.
Használjunk házi limonádét, hogy elkerüljük a mesterséges édesítőszereket és az extra adalékokat!
Keverjük össze jól az összes hozzávalót, majd hűtsük le a kefirt a hűtőben, hogy a borsmenta íze jobban átjárja.
A kefir jobban érvényesíti az ízeket, ha legalább 1-2 órát pihen a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.