Probiotikus füstölt paprika kefir, friss citrommal és petrezselyemmel díszítve

Probiotikus Füstölt paprika kefir

A kefir egy tradicionális erjesztett ital, amelyet számos kultúrában fogyasztanak az egészségügyi előnyei miatt. A füstölt paprika kefir egy különleges, ízesített változata, amely gazdag fűszeres aromát ad a kefirnek. A kefir probiotikus tulajdonságai mellett a füstölt paprika és fokhagyma hozzáadásával a savanykás ital egyedi ízvilágot kap, amely frissítő és tápláló. Ez a recept tökéletes választás egy könnyed, de tápláló italra a nap bármely szakában.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Friss citromlé
1 csokor Friss petrezselyem
1 gerezd Friss fokhagyma
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy tálba, és add hozzá a füstölt paprikát. Keverd jól össze, hogy a paprika egyenletesen eloszoljon a kefirben.

    A füstölt paprika különleges ízt ad, ezért fontos, hogy jól keverd el, hogy minden falat ínycsiklandó legyen.

    2

    Adj hozzá egy evőkanál friss citromlevet, ami frissességet ad a kefirhez, és kiegyensúlyozza a füstölt paprika ízét.

    A citromlé segít kiemelni a kefir probiotikus tulajdonságait és frissíti az ízeket.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a kefirhez. A fokhagyma friss íze még gazdagabbá teszi az italt.

    Ne hagyd ki a fokhagymát, mert ízvilága jól harmonizál a füstölt paprikával és a kefir savanykás ízével.

    4

    Ízesítsd egy csipet sóval és borssal, majd keverd jól össze.

    A só és bors mennyisége függ az egyéni ízléstől, de ne használj túl sokat, hogy ne nyomja el a kefir ízét.

    5

    Tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítsd, hogy szép színt és frissességet adjon a kefirhez.

    A petrezselyem frissessége és zöld színe kiemeli a kefir színét és gazdagabbá teszi az ételt.