FƱszeres gyömbéres kefir poharakban tålalva, vilågos színƱ ital, finoman megszórva fahéjjal

Probiotikus FƱszeres gyömbéres kefir

A gyömbĂ©r Ă©s a melegĂ­tƑ fƱszerek, mint a fahĂ©j, szegfƱszeg Ă©s szerecsendiĂł Ă©vszĂĄzadok Ăłta rĂ©szei az ĂĄjurvĂ©dikus Ă©s eurĂłpai nĂ©pi gyĂłgyĂĄszatnak. A kefirrel valĂł kombinĂĄlĂĄsuk nemcsak kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad, hanem hozzĂĄjĂĄrul az emĂ©sztĂ©s Ă©s az immunrendszer tĂĄmogatĂĄsĂĄhoz is. Technikai tipp: az Ƒrölt fƱszereket mindig frissen, megbĂ­zhatĂł forrĂĄsbĂłl hasznĂĄld, Ă­gy intenzĂ­vebb lesz az ital aromĂĄja. Ahogy a gyömbĂ©r csĂ­pƑssĂ©ge Ă©s a fahĂ©j melegsĂ©ge összeolvad a kefir lĂĄgy savanykĂĄssĂĄgĂĄval, egy igazĂĄn kiegyensĂșlyozott, karakteres ital szĂŒletik. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a hidegebb idƑszakokban, amikor nemcsak Ă­zletes, hanem valĂłban jĂłt is tesz a szervezetnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
225 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml Kefir
⭕ 1 tk. Friss gyömbĂ©r (reszelt)
⭕ 0.5 tk. FahĂ©j
⭕ 1 csipet SzegfƱszeg (Ƒrölt)
⭕ 1 csipet SzerecsendiĂł (Ƒrölt)
⭕ 2 ek. MĂ©z

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy tĂĄlba, majd hagyd ĂĄllni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 10-15 percig, hogy ne legyen tĂșl hideg a fƱszerek elkeverĂ©sĂ©hez.

    SzobahƑmĂ©rsĂ©kleten az Ă­zek könnyebben összeĂ©rnek, Ă©s a fƱszerek jobban kiadjĂĄk aromĂĄjukat.

    2

    A friss gyömbĂ©rt reszeld finom lyukĂș reszelƑn. Add hozzĂĄ a kefirhez a mĂ©zzel egyĂŒtt, majd alaposan keverd össze.

    Ha erƑsebb gyömbĂ©rĂ­zt szeretnĂ©l, növeld a mennyisĂ©get fĂ©l teĂĄskanĂĄllal, de Ăłvatosan, mert intenzĂ­v lehet.

    3

    SzĂłrd hozzĂĄ a fahĂ©jat, Ƒrölt szegfƱszeget Ă©s szerecsendiĂłt, majd ismĂ©t keverd jĂłl el, amĂ­g a fƱszerek teljesen elkeverednek.

    A fƱszereket elƑbb kĂŒlön is elkeverheted egy kanĂĄl mĂ©zben, Ă­gy jobban oldĂłdnak a kefirben.

    4

    Fedd le a tĂĄlat, Ă©s tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 20-30 percre, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, Ă©s az ital jĂłl lehƱljön.

    Minél tovåbb hagyod ållni, annål harmonikusabb lesz az ital fƱszeres karaktere.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt mĂ©g egyszer keverd ĂĄt, majd öntsd poharakba. Ha szeretnĂ©d, szĂłrd meg a tetejĂ©t egy csipet fahĂ©jjal – de semmilyen mĂĄs dĂ­szĂ­tĂ©s ne kerĂŒljön rĂĄ.

    A fahéjszórås legyen finom és vékony réteg, így elegåns megjelenést kölcsönöz.